"Ανεξάρτητη" από τη Μόσχα, Ουκρανία για να πληρώνει καπέλα για φυσικό αέριο από την...Ευρώπη

12019 / pixabay
Freepen.gr - Οι τιμές για το φυσικό αέριο που εισάγεται από την Ουκρανία από τις ευρωπαϊκές χώρες σημείωσαν ρεκόρ το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η κρατική φορολογική υπηρεσία της χώρας. Το αέριο είναι κατά πάσα πιθανότητα ρωσικής προέλευσης που μεταπωλείται στο Κίεβο.

Η κρατική φορολογική υπηρεσία της Ουκρανίας υπολόγισε το μέσο κόστος εισαγόμενου φυσικού αερίου κατά τον εκτελωνισμό του όταν εισήλθε στο έδαφος της Ουκρανίας.

"Η τιμή ανήλθε περίπου στα 339,2 δολ ανά χίλια κυβικά μέτρα του καυσίμου", ανέφερε η δήλωση σύμφωνα με το πρακτορείο UNIAN.

Τον Οκτώβριο, το Κίεβο αγόρασε το ζωτικής σημασίας καύσιμο στα 323,44 δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα, ενώ η τιμή του Σεπτεμβρίου ανήλθε σε 304,36 δολ., έναντι 261,1 δολ. τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η Ουκρανία καταβάλλει υπερβολική τιμή για το φυσικό αέριο, με τους αριθμούς που αποκάλυψε η κυβέρνηση να «αυτοενοχοποιούνται», σύμφωνα με τον επικεφαλής του Εθνικού Ιδρύματος Ενεργειακής Ασφάλειας, Konstantin Simonov.

"Η τιμή είναι πολύ υψηλή. Πρέπει να ληφθεί υπόψη η εγγύτητα της Ρωσίας. Η Ουκρανία είναι πολύ κοντά στη Ρωσία από υλικοτεχνική άποψη και θα μπορούσε να πάρει φυσικό αέριο σε χαμηλότερες τιμές σε σύγκριση με τους ευρωπαίους καταναλωτές", δήλωσε ο Simonov σε συνέντευξή του στην RT.

Ο αναλυτής τόνισε ότι αυτό είναι το κόστος της...ανεξαρτησίας του Κιέβου και το να μην έχει καμία εμπορική επαφή με την "επικίνδυνη Ρωσία".

"Ωστόσο, το Κίεβο εξακολουθεί να επιμένει στις μεταφορές των καυσίμων από τη Ρωσία στην Ευρώπη", δήλωσε ο Simonov συμπληρώνοντας ότι "λόγω του πείσματος του Κιέβου, η Ουκρανία έχει χάσει κολοσσιαία ποσά μετρητών."
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail