Χωρίς ΩΡΛ το Παίδων Αγία Σοφία - Παραιτήθηκε ο τελευταίος μόνιμος γιατρός

Πρόβλημα για τη λειτουργία της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» αποτελεί η παραίτηση του τελευταίου μόνιμου γιατρού εξαιτίας των πιεστικών συνθηκών εργασίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «τα ΝΕΑ».

Από: newpost.gr

Στην ωτορινολαρυγγολογική κλινική, όπου ετησίως εξυπηρετούνται 14.000 παιδιά, προσπαθούν να καλύψουν το κενό με επικουρικούς γιατρούς και με μετακινήσεις από τα Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαϊα Κυριακού» και «Πεντέλης'».

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε έγγραφο που φέρει ημερομηνία 31/3/2016 με αποδέκτη την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, οι γιατροί της κλινικής έκαναν έκκληση ώστε να ληφθούν εγκαίρως τα αναγκαία μέτρα . Είχαν προηγηθεί και άλλες επιστολές υπογραμμίζοντας την επιτακτική ανάγκη άμεσης πρόληψης τριών ειδικευμένων γιατρών.

Παρά τις προειδοποιήσεις, στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού η ΩΡΛ κλινική απέμεινε με μόνο έναν μόνιμο ιατρό, παρότι την ίδια περίοδο η λίστα αναμονής για χειρουργική επέμβαση αριθμούσε περί τους 700 μικρούς ασθενείς. Είναι σημαντικό να σημειωθεί δε ότι η συγκεκριμένη κλινική έχει μακρά ιστορία στην αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων όπως είναι οι συγγενείς ανωμαλίες τραχήλου, οι χρόνιες παθήσεις του λάρυγγα κ.ά.

Η μετακίνηση ενός ΩΡΛ (επιμελητής Α") από το Παίδων Πεντέλης το περασμένο καλοκαίρι, ώστε να συνδράμει τον εναπομείναντα μόνιμο ιατρό, χαρακτηρίστηκε αναγκαία. Εν τω μεταξύ, εξαιτίας των ελλείψεων και σε αναισθησιολόγους μειώθηκε ο χειρουργικός χρόνος.

Μοιραία, δημιουργήθηκαν ασφυκτικές εργασιακές συνθήκες, αφενός εξαιτίας του φόρτου εργασίας και αφετέρου των καθημερινών διαμαρτυριών των γονέων για τις καθυστερήσεις στις επεμβάσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, από τους τέσσερις επικουρικούς ιατρούς που υπηρετούν στη συγκεκριμένη κλινική, ο ένας ήδη εκφράζει την πρόθεσή του να αποχωρήσει, καθώς η απουσία επικεφαλής δημιουργηθεί κλίμα ανασφάλειας στο λοιπό ιατρικό προσωπικό που υπηρετεί με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Πάντως, ο διοικητής του νοσοκομείου Μανώλης Παπασάββας σημείωνε στα «ΝΕΑ» ότι στο δεύτερο εξάμηνο του νέου έτους το πρόβλημα θα έχει λυθεί οριστικά, καθώς έχουν ήδη προκηρυχθεί τρεις θέσεις μόνιμου προσωπικού και αναμένεται και η πρόσληψη ενός επιπλέον επικουρικού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail