Η φωτογραφία-μυστήριο που συνδέεται με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Freepen.gr - Την παραπάνω φωτογραφία δημοσιεύει το history of moments και αφορά στο control room του γερμανικού υποβρυχίου UB-110 που έδρασε κατά τη διάρκεια του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Το UB-110 χτίστηκε από τα ναυπηγεία Blohm & Voss του Αμβούργου. Μετά από λίγο χρόνο κατασκευής, καθελκύστηκε στο Αμβούργο την 1η Σεπτεμβρίου 1917 και τέθηκε σε υπηρεσία την άνοιξη του 1918 υπό την διοίκηση του Werner Fürbringer. Όπως όλα τα υποβρύχια τύπου UB III, το UB-110 έφερε δέκα τορπίλες και ήταν οπλισμένο με ένα πυροβόλο όπλο 8,8 εκατοστών.

Είχε πλήρωμα 31 ανδρών και αυτονομία 7.420 ναυτικών μιλίων. Οι μηχανές του επέτρεψαν να ταξιδέψει στα 13,3 κόμβους σε κατάσταση βύθισης και 7,4 στην επιφάνεια.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, το UB-110 είχε επιτεθεί τουλάχιστον σε δύο πλοία, το δεξαμενόπλοιο Sprucol και το φορτηγό Southborough. Το Sprucol ήταν δεξαμενόπλοιο 1.137 τόνων που λειτουργούσε από το βασιλικό ναυτικό. Παρά την επίθεση κατάφερε να πλεύσει χωρίς ζημιά ή θύματα στην αγγλική ακτή. Αντίθετα το Southborough βυθίστηκε στα 5 μίλια από την ανατολική ακτή του Σκάρμπορο στις 16 Ιουλίου 1918 παίρνοντας μαζί του τα 30 μέλη του πληρώματος.

 album of photographs found in the Swan Hunter shipbuilders collection at Tyne & Wear Archives

Ωστόσο ο βίος του UB-110 ήταν σύντομος. Μπήκε σε υπηρεσία στις 23 Μαρτίου 1918 αλλά στις 19 Ιουλίου του 1918 χτυπήθηκε σοβαρά από το HMS Garry, απομακρύνθηκε και βυθίστηκε κοντά στο Tyne.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail