Ο Ζάεφ έθεσε θέμα "μακεδονικής" μειονότητας και διδασκαλίας των "μακεδονικών" στην Ελλάδα

Freepen.gr - Στη συζήτηση επί του σχεδίου τροπολογίας του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ κάλεσε την αντιπολίτευση να δείξει υπευθύνη στάση και ζήτησε να υποστηρίξει τις τροπολογίες, επειδή δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Επανέλαβε ότι εάν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, αποδεχόμενη τη Συνθήκη Πρεσπών και το Πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ, οι τροποποιήσεις δε θα ισχύσουν, αναφέρει η novamakedonija.com.mk.

Σύμφωνα με τον Τραχόμ Ντόμκοφ από το VMRO-DPMNE με την αλλαγή του ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας θα υπάρξει ένα νέο κράτος και μια νέα ταυτότητα. Επισημαίνει επίσης ότι σε αυτή την περίοδο από το κυβερνών SDSM δεν υπάρχουν αποτελέσματα, ούτε έργα, ούτε «ζωή» που υποσχέθηκε η κυβέρνηση.

«Δεν πιστεύω ότι το μέλλον της χώρας σας δεν αξίζει», απάντησε ο Ζάεφ στον Ντόμκοφ, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα και η γλώσσα θα αναγνωριστούν από όλους, και η πΓΔΜ θα γίνει μέρος όλων των διεθνών θεσμών.

Και το δημοσίευμα καταλήγει:

Όσον αφορά τους Μακεδόνες στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι γι' αυτούς, ειδικά για τους του Αιγαίου, σχεδόν δεν έχει γίνει τίποτε τα τελευταία 27 χρόνια από την ανεξαρτησία της Μακεδονίας και ότι τώρα με αυτή τη συμφωνία υπάρχει πιθανότητα η μακεδονική γλώσσα θα μελετηθεί στην Ελλάδα.

Με απλά λόγια; Ο σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ μέσω αυτής του της αποστροφής θέτει ευθέως θέμα "μακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα και διδασκαλίας της "μακεδονικής γλώσσας". Κι όλα αυτά μόλις λίγες εβδομάδες μετά το συνέδριο του Ουράνιου Τόξου στη χώρα μας που ζητούσε ακριβώς τα ίδια.

Αν συνυπολογίσουμε και τις απίστευτες απαιτήσεις των Σκοπιανών στη μικτή επιτροπή για αλλαγές στα σχολικά βιβλία και την ιστορία, τότε τα όργανα άρχισαν πριν καν ψηφιστεί η Συμφωνία. Φανταστείτε μετά.

Φωτογραφία: Maja Janevska - Ilieva
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail