Κραυγή απόγνωσης ή παραμύθια με δράκους;

ambroo /pixabay
Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί σήμερα η ιστορία ενός ασυνόδευτου ανήλικου απο τη Δαμασκό της Συρίας που έφυγε απο εκεί πρίν 3 χρόνια (!) αλλά έφτασε στη χώρα μας εδω και 2 μήνες, μπήκε παράνομα και βρίσκεται στο ΚΥΤ Εβρου.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Η ιστορία λοιπόν ξεκινάει με εναν 13 χρονο τότε (κατα δήλωσή του πάντα) που εγκαταλείπει άρρωστους γονείς (ο ένας έχει χρόνια ασθένεια και η άλλη την καρδιά της) κι αποφασίζει να φτιάξει το μέλλον του στην Ευρώπη (όπου μέλλον γράψτε τα παχυλά επιδόματα).

Εχει μια αδερφή όπως λέει στην Αμερική και μια άλλη στη Σαουδική Αραβία, αλλά δεν θέλει να πάει εκεί. Εκεί ως γνωστόν δεν φυτρώνουν λεφτόδεντρα και επιδόματα.

Μετά απο 3 χρόνια (αλλιώς δε βγαίνουν τα νούμερα) όπου δούλευε ως σερβιτόρος και σε πλυντήριο αυτοκινήτων όπως γράφει αποφασίζει να βρεί εναν καλό άνθρωπο, διακινητή να τον περάσει απέναντι στην Ελλάδα.

Την πρώτη φορά δεν τα καταφέρνει, και τον επιστρέφουν στα σύνορα με τη Συρία, αλλά αυτός εκεί απτόητος. Κάνει το Ούρφα-Κωνσταντινούπολη, Κολιάτσου-Παγκράτι και επιτέλους καταφέρνει να μπεί παράνομα στη χώρα απο τα σύνορα που έχουν καταντήσει πια σουρωτήρι.

Τους 2 μήνες που μένει στη χώρα, τρέφεται με χρήματα που μεγάλο μέρος τους πληρώνει απο το υστέρημά του ο Ελληνας φορολογούμενος, έχει δωρεάν στέγαση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά οι συνθήκες του φαίνονται χειρότερες απο αυτές που πέρασε τα τελευταία 3 χρόνια όπως γράφει που ήταν σερβοτόρος και δούλευε σε πλυντήριο αυτοκινήτων.

Γι αυτό σας λέω, δώστε του άσυλο χωρίς πολλά-πολλά να γίνει ευρωπαίος πολίτης και να μπορεί ανενόχλητος να πληρώσει πρώτα πρώτα το διακινητή που τον έφερε όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλους, να δουλέψουν και οι ΜΚΟ, να έρθουν κι άλλοι, να τρώνε, να πίνουν και να πληρώνονται κιόλας εις υγείαν όχι του επιχειρηματία ή του πολιτικού που κλείνει πονηρά το μάτι σε ΜΚΟ και δουλέμπορους διακινητές αλλά του φτωχού μεροκαματιάρη που πρέπει να τον ξεζουμίσουν κι άλλο για να πληρώσει την αλλαγή της πληθυσμιακής σύνθεσης της χώρας του.

Αν το φαγητό είναι άθλιο μπορείτε εύκολα να το διαπιστώσετε εδώ και να συγκρίνετε με το φαγητό που τρώει καθημερινά η οικογένειά σας ενώ υπάρχει ειδικό συσσίτιο για διαβητικούς.


Εδώ πάλι μπορείτε να δείτε ενα βίντεο που δείχνει πως δασκαλεύει μια ΜΚΟ τους μετανάστες ώστε να παίρνουν εύκολα άσυλο



Η εύλογη απορία είναι γιατί αυτή η δακρύβρεχτη ιστορία που θυμίζει ταινίες της δεκαετίας του 60 βγαίνει χωρίς κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει την αλήθεια των λεγομένων του και πρώτα πρώτα για την κατάσταση της υγείας των γονιών του.

Μετά να βρεί τα πραγματικά χαρτιά του, την ηλικία του.

Στη συνέχεια να εξαρθρώσουν το κύκλωμα δουλεμπορίας ανθρώπινων ψυχών αφου προφανώς ξέρει που να τους βρεί (τους χρωστάει χρήματα όπως λέει)

Εύκολο δεν είναι;

Τροφή για σκέψη: Αν στη θέση του 16 χρονου ήταν μια κοπέλα που είχε μπει παράνομα στη χώρα απο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας γυναικών και βρισκόταν στα κρατητήρια με πολύ πιο άθλιες συνθήκες διαβίωσης και με άθλιο φαγητό δε θα βρισκόταν κανείς να κάνει την ιστορία της γνωστή. Γιατί πολυ απλά δεν υπάρχει κανένα κέρδος απο αυτό...

Ξέρω, ξέρω, όποιος αμφισβητεί την κραυγή απόγνωσης ασυνόδευτων (ο Θεός να τους κάνει) 16 χρονων, είναι ή φασίστας ή χιτλερικός...ή διπρόσωπος, εκπρόσωπος και αντιπροσωπος και όλα τα κακά της μοίρας του μαζί.

Ζήτω τα ανοιχτά σύνορα και τα επιδόματα.

ΥΓ
Και ένα ερώτημα:
Απο τα 30 μελη του κυκλώματος μιας ΜΚΟ που πιάστηκαν πριν λίγους μήνες να διακινούν παράνομα μετανάστες, εγκληματικό δίκτυο με κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε πόσοι βρίσκονται ακόμα στη φυλακή;

Βέβαια αν θυμόσαστε το θέμα θάφτηκε στη συνέχεια και φυσικά δε μίλησε κανείς Αλέξης για εγκληματικό δίκτυο που ξεζουμίζει ανθρώπους.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail