Το πιο ιστορικό και υπερμεγέθες αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στη δεξαμενή - Είχε "πρωταγωνιστήσει" σε ομώνυμη ταινία του σινεμά

Freepen.gr - Το θρυλικό αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, το USS #IMITZ CVN68, έκανε σημαντικές εργασίες συντήρησης κατά το δεξαμενισμό του στα ναυπηγεία Puget από τον περασμένο Μάρτιο και πριν λίγες ημέρες έπλευσε ξανά. Το 80.000 τόνων πλοίο θα επανέλθει σε υπηρεσία το 2019 αλλά δε θα αναπτυχθεί κάπου ως το 2020.

Το USS Nimitz (CVN-68) είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολεμικά πλοία στον κόσμο. Έλαβε το όνομά του από τον κυβερνήτη του στόλου του Ειρηνικού κατά την περίοδο του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου Chester W. Nimitz. Το σκάφος πήρε το όνομά του στις 13 Μαΐου 1972 από την κόρη του ναυάρχου, Catherine Nimitz Lay, έξι χρόνια μετά το θάνατό του. Το Nimitz παραδόθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό το 1975.

Με τον παροπλισμό των USS Enterprise το 2012 το Nimitz είναι πλέον το παλαιότερο πλοίο των ΗΠΑ που βρίσκεται σε υπηρεσία.

Έχει πραγματοποιήσει πλήθος αποστολών ανά τον κόσμο ενώ πήρε μέρος στα γυρίσματα της ταινίας The Final Countdown, του 1980 όταν μετά από μια σπάνια καταιγίδα, το πλοίο γύρισε πίσω στο χρόνο την παραμονή της επίθεση στο Περλ Χάρμπορ όπου είδαμε και θρυλικές αερομαχίες των F-14 Tomcat με τα Mitsubishi Zero.



Photos: twitter.com/CavasShips









Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail