Η Τουρκία θα κατασκευάσει και φορτηγά τρένα - Εμείς ας καθόμαστε απλά να την κοιτάμε

Freepen.gr - Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν θα παράγουν από κοινού φορτηγά τρένα για τη σιδηροδρομική γραμμή Μπακού-Τιφλίδας-Καρς (BTK), δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Mehmet Cahit Turhan την Τετάρτη σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

"Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν θα δημιουργήσουν εργοστάσιο στο Αζερμπαϊτζάν για την παραγωγή φορτηγών για το σιδηροδρομικό δίκτυο BTK", δήλωσε ο Turhan στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής των κρατικών σιδηροδρόμων του Αζερμπαϊτζάν Cavid Gurbanov.

"Οι εργασίες για το σχέδιο πρόκειται να ολοκληρωθούν, ενώ οι θέσεις για τις εργοστασιακές μονάδες έχουν επιλεχθεί και θα κατασκευαστούν αμέσως μετά την οριστικοποίηση των σχεδίων", σημείωσε ο Turhan.

Η σιδηροδρομική γραμμή BTK παρέχει μόνο υπηρεσίες μεταφοράς φορτίων, ανέφερε ο Tuhan, προσθέτοντας ότι η μεταφορά επιβατών θα ξεκινήσει τα επόμενα χρόνια.

Σημείωσε ότι όχι μόνο η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και η Γεωργία θα επωφεληθούν από τον σιδηρόδρομο αλλά και από άλλες χώρες.

Το σιδηροδρομικό έργο BTK των 826 χιλιομέτρων (513 μιλίων) που συνδέει την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Γεωργία άρχισε να λειτουργεί πέρυσι.

Για άλλους ο κρατικός τομέας είναι μοχλός ανάπτυξης της βαριάς βιομηχανίας και για έτερους τόπος διορισμών για ένα σίγουρο μισθό δίχως καμία παραγωγή. Ποιοι είναι οι μπουνταλάδες είπαμε;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail