Σκοπιανός πρύτανης: Η Βόρεια Μακεδονία είναι ένα πραγματικό, αξιοπρεπές όνομα!

Freepen.gr - Ο Νάνο Ρουζίν, πρύτανης του Πανεπιστημίου FON, όπου διεξήχθη σήμερα η δεύτερη δημόσια συζήτηση σχετικά με τα σχέδια τροποποίησης του Συντάγματος, πιστεύει ότι η πΓΔΜ με συμφωνία Πρεσπών αποκτά ένα αξιοπρεπές όνομα, σημειώνει η expres.mk.

"Έχουμε γίνει ένα κράτος χωρίς ονομασία, η ΠΓΔΜ είναι θεσμοθετημένη, με τη συμφωνία, πρακτικά, παίρνουμε ένα πραγματικό, αξιοπρεπές όνομα, ξεπερνάμε την αναφορά, επειδή όλοι εσείς, και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ταξιδεύετε, γνωρίζετε ότι μας λένε συνέχεια FYROM", ανέφερε ο Ρουζίν στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και σε άλλους που παρευρίσκονται στη συζήτηση.

Σύμφωνα με τον πρεσβευτή της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ από το 2001 έως το 2008, οι Σκοπιανοί (ανέφερε "Μακεδόνες") ενδέχεται να έχουν ασυνείδητα υπέρμετρες φιλοδοξίες επιμένοντας στο όνομα Μακεδονία για το κράτος.

"Ο πρωθυπουργός είπε:" Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να έχει φόβο για τη Μακεδονία. Μπορούμε να τους επιτεθούμε μόνο με πέτρες. «Αλλά οι γεωπολιτιστές συχνά μας έλεγαν:« Η πΓΔΜ έχει μια αλυτρωτική πολιτική». Και λέμε, «Ω, είναι γελοίο. Αδύνατο '. Ωστόσο, υπάρχει επίσης λογική σε αυτό. Ίσως δεν ήμασταν ενήμεροι. Η εξήγηση της Αθήνας ήταν ότι η περιοχή που ονομάζεται Μακεδονία, γνωρίζουμε ότι τη μοιράζονται η Δημοκρατία της Ελλάδας με 51,56%, η Δημοκρατία της Μακεδονίας με 38,2% και η Δημοκρατία της Βουλγαρίας με 10,2%, πόσο περίεργο είναι για εμάς στη γεωπολιτική όταν έχετε ένα μονοπώλιο σε έναν χώρο που πρέπει να αποκαλείται ipso facto να επιβάλλεται μια αλλοτριωτική φιλοδοξία. Παρόλο που δεν το γνωρίζαμε ούτε καν υποτιμήσαμε την αντίληψή μας. Αλλά μιλώ με τα λόγια της επιστήμης », εξήγησε ο Ρουζίν.

Ενίσχυσε την υποστήριξη για τη συμφωνία από το Νίμιτς και κατέληξε πως Ζάεφ και Τσίπρας  "αξίζουν πολύ περισσότερο από τα χειροκροτήματα μας, αξίζουν διεθνή αναγνώριση".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail