Πάνο δε χρειάζεται να παραιτηθείς...Απόλαυσέ το όσο ακόμη κρατήσει

Ο Πάνος Καμμένος απείλησε με παραίτηση για μια ακόμη φορά. Γενικά όλο αυτό το διάστημα ο υπουργός Αμυνας, έχει προειδοποιήσει πολλές φορές για αρκετούς λόγους πως θα...παραιτηθεί. Τελικά κατέληξε να είναι ο μακροβιότερος υπουργός στον τομέα του.

Του Στρατή Μαζίδη

Βέβαια το χαρτί της παραίτησης το παίζεις μόνο μια φορά και με την προϋπόθεση ότι θα το ρίξεις αν χρειαστεί. Ο Πάνος Καμμένος δεν το έπραξε ποτέ αυτό. Όσον αφορά τη Μακεδονία, θα μπορούσε να το έχει υλοποιήσει πριν από περίπου ένα χρόνο. Αν το είχε τολμήσει, σήμερα δε θα μιλούσαμε ούτε για Μακεδόνες, ούτε για μακεδονικά. 

Επιπλέον δε θα υπήρχε κανένας...μετριοπαθής Ζάεφ να μιλά για Μακεδόνες του Αιγαίου και διδασκαλία των μακεδονικών στην Ελλάδα. Το πιθανότερο θα ήταν πως θα είχε προχωρήσει έτι περισσότερο η διαδικασία διάσπασης και διάλυσης των Σκοπίων, όπου κι εμείς αν ήμασταν έξυπνοι θα διεκδικούσαμε ένα τμήμα λόγω της ξεχασμένης ελληνικής μειονότητας.

Ακόμη κι αν τελικά οι Πρέσπες καταρρεύσουν, το κακό έχει ήδη γίνει αφού βρέθηκε ελληνική κυβέρνηση που έστω και για λίγο, αναγνώρισε μια Μακεδονία, Μακεδόνες και μακεδονικά ενώ έβαλε στο παζάρι του διαλόγου τον ακρωτηριασμό της ιστορίας μέσω κοινής επιτροπής.

Ορισμένα πράγματα έχουν τον κατάλληλο χρόνο τους. Αυτός λοιπόν όσον αφορά την παραίτηση του Πάνου Καμμένου χάθηκε, τόσο για τη Μακεδονία, όσο και για τον ίδιο. Ας απολαύσει λοιπόν τα τεθωρακισμένα, τις παμπάλαιες φρεγάτες, τα υποβρύχια, τα αεροπλάνα και τα φυλάκια, όσο ακόμη κρατήσει. Θα είναι η τελευταία φορά. Κι άλλωστε ολόκληρη Μακεδονία θυσίασε για αυτό. Διότι ο Καμμένος ήταν το ρελέ ασφαλείας μπροστά σε ένα πιθανό εθνικό βραχυκύκλωμα που δυστυχώς ποτέ δεν έπεσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail