Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί: Έγκλημα να είσαι Ελληνας του Πόντου στην Τουρκία

Ο συμπατριώτης μας Έλληνας του Πόντου, Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί, μαζί με τη σύντροφό του Μεράλ Γκεϋλανί πέρασαν πριν από λίγες ώρες από ακόμη μία δίκη στην Τουρκία.

Όπως αποκαλύπτει ο Θεοφάνης Μαλκίδης στο ιστολόγιό του, ο Γιάννης-Βασίλης, αντιμετωπίζει δίωξη για λόγω της δράσης του για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, καθώς και για τη συμπαράστασή του στον Κουρδικό λαό, "κατηγορίες" για τις οποίες ήταν κρατούμενος για πολλά χρόνια στις τουρκικές φυλακές,

Το δικαστήριο αποφάσισε να συνεχίσει τη δίκη του στις 25 Φεβρουαρίου 2019, ενώ μέχρι τότε θα γίνει έλεγχος στις αναρτήσεις και τα άρθρα του στο διαδίκτυο, θα ελεγχθούν οι ηλεκτρονικές του συσκευές, οι τηλεφωνικές του επαφές, τα βιβλία του και κάθε τι που τον αφορά, αφού θα πρέπει να τεκμηριωθούν οι "κατηγορίες" περί προσβολής του Κεμάλ και του Ερντογάν.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα, θεσμικοί καταθέτουν στεφάνια στον Κεμάλ, αρνούνται τη Γενοκτονία και στέλνουν επιστολές στη Γερουσία του Καναδά για να μην αναγνωριστεί η Γενοκτονία. Όσο για συμπαράσταση στο Γιάννη-Βασίλη; Ας μην το ανοίξουμε καλύτερα. Η Ελλάδα υπήρξε παντελώς απούσα κατά το διάστημα που ο Γιάννης-Βασίλης βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα φυλακών υψίστης ασφαλείας στα βάθη της Ανατολίας.

Είναι δυνατή η φωνή του Γιάννη-Βασίλη και υπάρχει πιθανότητα να ξυπνήσει το γονίδιο της αληθινής καταγωγής της πλειοψηφίας των εξισλαμισμένων κατοίκων της Μικράς Ασίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail