Έτοιμος να περάσει τον Ευφράτη ο Συριακός Στρατός στο Ντέιρ Εζόρ - Τι περιμένει

Freepen.gr - Ο Συριακός Αραβικός Στρατός σκοπεύει να εμποδίσει την προσπάθεια της Τουρκίας να επεκταθεί βαθιά στην κοιλάδα του ποταμού Ευφράτη, σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή του Al-Masdar News.

Σύμφωνα με την πηγή στη Δαμασκό, η συριακή κυβέρνηση διαπραγματεύεται επί του παρόντος με το κουρδικό δημοκρατικό συμβούλιο της Συρίας προκειμένου να εγκαταστήσει στρατιωτικούς σταθμούς ελέγχου στις περιοχές τους στη βόρεια και ανατολική Συρία.

Η πηγή δήλωσε ότι εάν αρνηθεί το Δημοκρατικό Συμβούλιο της Συρίας και οι Τούρκοι στρατιώτες εισβάλλουν και κινηθούν στα επαρχιακά σύνορα του Deir Ezzor, θα μπλοκάρουν το δρόμο τους προς τα ιρακινά σύνορα και τις πετρελαιοπηγές του Ομάρ.

Η Τουρκία έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι πρόκειται να στοχεύσει όλες τις περιοχές που ελέγχονται από τις μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη Συρία, παρά την αποδοκιμασία της συριακής κυβέρνησης.

Να θυμίσουμε ότι κουρδική αντιπροσωπεία έχει μεταβεί στη Μόσχα όπου διεξάγονται συζητήσεις σχετικά με την τύχη της περιοχής που ελέγχεται από τους Κούρδους οι οποίοι ζητούν την παρουσία του συριακού στρατού στη συνοριογραμμή με την Τουρκία.

Τέλος να σημειωθεί ότι συνεχίζεται η αποστολή ενισχύσεων των μονάδων του Στρατού στο Ντέιρ Εζόρ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail