Τα Τίρανα μας εγκαλούν για δολοφονίες Αλβανών στην Ελλάδα

Freepen.gr - Μετά τη δολοφονία του 18χρονου Αλβανού, Μάριου Ισάκου, που βρέθηκε νεκρός στην Καβάλ ήταν άμεση η αντίδραση του Υπουργείου Ευρώπης και Εξωτερικών της Αλβανίας. Σε σχετική ανακοίνωση εκφράζεται ανησυχία για τη σειρά δολοφονιών Αλβανών στην Ελλάδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες και ταυτόχρονα αλληλεγγύη προς τις οικογένειές τους.

Το αλβανικό ΥΠΕΞ καταδικάζει το ιστορικό του εξτρεμισμού και της ρητορικής μίσους που συνοδεύει αυτά τα γεγονότα στη γειτονική χώρα [Ελλάδα] και καλεί τις ελληνικές αρχές να χαλιναγωγήσουν τη Χρυσή Αυγή ή άλλες εξτρεμιστικές ομάδες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των Αλβανών εργάζονται και συνεισφέρουν στη γειτονική χώρα, σημειώνει η ανακοίνωση. 

Σύμφωνα με το balkanweb.com αυτή είναι η τέταρτη δολοφονία αλβανού πολίτη τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Τι απαντά η ΕΛΑΣ

Σε σχέση με τις πρόσφατες υποθέσεις ανθρωποκτονιών Αλβανών υπηκόων στην Ελληνική Επικράτεια, ανακοινώνεται ότι:

Σε όλες τις συναφείς περιπτώσεις, η Ελληνική Αστυνομία έχει επιληφθεί άμεσα προανάκρισης και έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες δικονομικές και προανακριτικές ενέργειες –σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές– με σκοπό τη διαλεύκανση των υποθέσεων, τη θεμελίωση των κατηγοριών, καθώς και τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σημειώνεται δε, ότι όλες οι σχετικές περιπτώσεις έχουν εξιχνιασθεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail