Τι συμφώνησαν Τραμπ και Ερντογάν - Τι θα συμβεί ανάμεσα σε Τουρκία-Ρωσία

Freepen.gr - «Οι αμερικανοί στρατιωτικοί και οι νεοσυντηρητικοί παράγοντες στη διοίκηση του Trump ήθελαν να κρατηθούν στα βορειοανατολικά της Συρίας για απεριόριστο χρονικό διάστημα. Σχεδίαζαν την ίδρυση μιας κουρδικής οντότητας και τη χρηματοδότησή της με τα πετρελαϊκά πεδία της Συρίας που κατείχαν. Σχεδίαζαν επίσης στη δημιουργία, εξοπλισμό και εκπαίδευση ενός κουρδικού στρατού 40.000 ανδρών» σημειώνει το αμερικανικό moonofalabama.org και συνεχίζει:

Επί περισσότερο από ένα χρόνο, οι Η.Π.Α. ισχυρίζονταν ότι πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος που εξακολουθεί να έχει κάποιες βάσεις στη βόρεια πλευρά του Ευφράτη κοντά στα ιρακινά σύνορα. Αλλά δεν υπήρξε καμία ιδιαίτερη κινητικότητα στα μέτωπα αυτά. Μόνο την τελευταία εβδομάδα οι αμερικανικές δυνάμεις στήριξαν τελικά την επιχείρηση των SDF Στην πόλη του Hajin.

Για την Τουρκία όμως η πρροπτική 40.000 στρατιωτών της YPG στο μαλακό υπογάστριό της, ήταν μια πραγματική και υπαρξιακή απειλή.

Φαίνεται ότι ο Ερντογάν έκανε μια συμφωνία με τον Τραμπ, που τώρα μετατράπηκε σε πρακτικές κινήσεις. Χθες στην Τουρκία προσφέρθηκε ξαφνικά να αγοράσει προηγμένα συστήματα πυραυλικής άμυνας Patriot ενώ είχε αποφασίσει νωρίτερα να αγοράσει το ρωσικό σύστημα S-400. Τώρα μαθαίνουμε ότι τα στρατεύματα των ΗΠΑ αποχωρούν από τη Συρία. Ποιες είναι άλλες εκπλήξεις σε αυτή τη συμφωνία; Τι αποκομίζει ο Τραμπ από αυτό και πώς αλλάζει αυτή η σχέση της Τουρκίας με τη Ρωσία;

Και τι θα συμβεί στο τριεθνές στο al-Tanf. Θα φύγουν κι αυτά τα στρατεύματα;

Με την απομάκρυνση των Η.Π.Α. θα υπάρξει ένας αγώνας για να πάρουν εκείνα τα μέρη της Συρίας που αφήνουν πίσω τους. Η Τουρκία είναι πιθανό να υλοποιήσει το σχέδιο εισβολής της. Η συριακή κυβέρνηση λογικά θα κινηθεί για το φράγμα του Ευφράτη στη Ράκκα, την πλούσια γεωργική γη βόρεια του Ευφράτη και, το σημαντικότερο, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο κοντά στα ιρακινά σύνορα που χρειάζονται για τη χρηματοδότηση της χώρας.

Τέλος θα πρέπει να μετακινήσει τμήματα του στρατού της στη βορειοανατολική περιοχή του Ευφράτη για να απομονώσει και τελικά να νικήσει το υπόλοιπο ISIS που οι ΗΠΑ φαινομενικά αφήνουν πίσω τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail