Από το αστέρι στο γαϊδουράγκαθο της Βεργίνας




Τι σας έλεγα; Θυμάστε την «απλοποίηση» του εμβλήματος της Νέας Δημοκρατίας;

Του Δημήτρη Γιαννόπουλου

Φάτε τώρα και την «απλοποίηση» του Ήλιου της Βεργίνας σε γαϊδουράγκαθο των 8 «αγκαθιών» έναντι των 16 ακτίνων του μακεδονικού εμβλήματος.

Η αλλαγή του συμβόλου έγινε από «ανάγκη απλοποίησης του λογοτύπου και ενίσχυσης της ταυτότητας τού φεστιβάλ», σύμφωνα με την διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κυριά ...Ελίζ Ζαλαντό.

Δηλαδή η κυρία Ζαλαντό πιστεύει πως η ταυτότητα του φεστιβάλ ενισχύεται με την απο-μακεδονοποίηση του συμβόλου, όπως προ ημερών τέθηκε επί τάπητος το θέμα αλλαγής του ονόματος του Αεροδρομίου Μακεδονίας.

Όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς να υπάρχει σχετικό αίτημα των Σκοπίων ούτε υποχρέωση που απορρέει από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Είναι η κεκτημένη ταχύτητα κσι μανία των εθνομηδενιστών να αξιοποιήσουν σε βάρος της ελληνικότητας της Μακεδονίας κάθε ευκαιρία που τους δίνεται, εξυπηρετώντας έτσι την αποστολή που ανέλαβαν από το «βαθύ κράτος» του ανθελληνικού ελλαδίτικου καθεστώτος.

Τέτοια ευκαιρία άδραξε η κυρία Ζαλαντό, εγκάθετη προφανώς της Υπουργού Πολιτισμού κυρίας Μυρσίνης Ζορμπά (που δεν άκουσε τίποτα για δολοφονία του Κατσίφα), συντρόφισσας του ιστορικού κυρίου Αντώνη Λιάκου, τέως Προέδρου της ανύπαρκτης Επιτροπής Εθνικού (sic) Διαλόγου στο Υπουργείο Παιδείας.

«Βρωμώδη, βοσκηματώδη, πατριδοκλάστη» αποκάλεσε τον τελευταίο ο κύριος Κώστας Ζουράρης, λίγο μετά την υπουργοποίησή του το 2016.

Αλλά αυτό ισχύει για όλο τον εσμό των «εθνοκλαστών», με πρώτο τον κύριο Ζουράρη που τους υπηρετεί, προσθέτοντας γραφική νότα στον εθνοκαθαρτικό τους ίστρο.

Η παραποίηση της γλώσσας, των σύμβόλων, των εννοιών, των αξιών, της παράδοσης και της Ιστορίας αυτής της χώρας, αλλά και όλων των ιστορικά μεταγενεστέρων εθνών της Δύσης, μέχρι τον τελικό αφανισμό τους, αποτελεί προγραμματική επιδίωξη της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Ειδικά η αλλοίωση των εθνικών συμβόλων είναι κομμάτι της πνευματικής «μικροχειρουργικής» που στοχεύει κατευθείαν στο συλλογικό υποσυνείδητο των αρχετύπων της Εθνικής Ταυτότητας.

Γι αυτό μην υποτιμάτε τα σχήματα των συμβόλων. Μάθετε να τα αγαπάτε, όπως την μεταλλαγμένη Γαλανόλευκη του 1830 και των ενδόξων πολέμων του σύγχρονου Ελληνισμού, τη Σημαία με τον μεγάλο Σταυρό στο κέντρο. Τα σύμβολα αυτά είναι ό,τι πολυτιμότερο δεν μπορεί να ξεριζώσει από την ελληνική Ψυχή ο Εφιάλτης του Εχθρού.

Μήπως είναι τυχαίο που η ιστορική Γαλανόλευκη κυματίζει ακόμα στα υπόδουλα εδάφη γηγενούς Ελληνισμού, όπως η Κύπρος και η Βόρειος Ήπειρος;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail