Animation - Έτσι έστειλε το ελληνόκτητο "Sola TS" στο βυθό την υπερσύγχρονη κι απρόσεκτη Φ/Γ Helge Ingstad

Freepen.gr - Ένα εκτενές animation με τους διαλόγους ανάμεσα στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο "Sola TS" και τη νορβηγική Φ/Γ Helge Ingstad δημοσιεύει το vg.no μαζί με την επικοινωνία ανάμεσα στα δύο πλοία.

Ο κυβερνήτης της φρεγάτας δεν εκτίμησε σωστά στην κατάσταση και τελικά το ελληνικό πλοίο έπεσε πάνω του σκίζοντας την πρίμα δεξιά πλευρά με αποτέλεσμα την εισχώρηση υδάτων και την αρχικά μερική βύθιση του πλοίου που κατευθύνθηκε στα αβαθή. Το Helge Ingstad βυθίστηκε τελικά πριν μερικές μέρες κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση να έρθει στην επιφάνεια και να ρυμουλκυθεί. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα το πλοίο πρόκειται μετά από μια σειρά βημάτων να φορτωθεί σε φορτηγίδα.



Επίσης παρουσιάζεται ένα animation ως προς την εισροή υδάτων στο πλοίου που είχαν ως αποτέλεσμα την κλίση και τη βύθιση.



Πάντως σύμφωνα με το δημοσίευμα το Ναυτικό κινδυνεύει να πληρώσει πολύ ακριβά το συμβάν λόγω των αποζημιώσεων που έχουν εγερθεί αλλά και των μεγάλων ζημιών που έχει υποστεί το πλοίο, το οποίο κόστισε 4 δις νορβηγικές κορώνες. Ο Trond Solvang, ο οποίος είναι ο επικεφαλής του Σκανδιναβικού Ινστιτούτου Ναυτιλιακών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου του Όσλο εκτιμά ότι το κόστος της ρυμούλκυσης θα είναι υψηλότατο. Κρίσιμο σημείο ως προς το ύψος των αποζημιώσεων όσων συνδράμουν στις επιχειρήσεις είναι με βάση τον Solvang το πότε θα θεωρηθεί ότι το πλοίο έχει επανέλθει σε ασφαλή θέση. Αν αυτό γίνει πριν αναλάβει το Ναυτικό, τότε το κόστος θα εκτοξευθεί.

Μόνο η επαναφορά και η ανύψωση του πλοίου θα στοιχίσουν 70 εκ, κορώνες. Ήδη έχει ρυμουλκυθεί μια φορά το πλοίο στη θέση στην οποία βυθίστηκε. Μια άλλη εταιρεία, η Blom Fiskoppdrett που έχει αλιευτική παρουσία, ζητά αποζημίωση 1 εκ. για θανάτους πέστροφας εξαιτίας του συμβάντος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail