Φρεγάτες Adelaide για το Πολεμικό Ναυτικού - Που ενισχύουν και που πονάνε τα αυστραλιανά πλοία

Το Naval Analyses (navalanalyses.com) παρουσιάζει στη σελίδα του στο facebook μια σύνοψη των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων των δύο αυστραλιανών φρεγατών κλάσης  Adelaide για το πολεμικό ναυτικό μετά από δημοσίευμα της Καθημερινής:

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ
1. Εισάγονται σε υπηρεσία ικανότατα συστήματα και όπλα νέας γενιάς: SM-2, MU90, Mk41, Rafael LRCR, Nulka, C-PEARL, Phalanx B1B Bas2, δίδυμος Nixie, Sonars, κ.α.
2. Μπορούν να φέρουν έκαστος δύο ελικόπτερα Seahawk
3. Ραντάρ μεγάλης εμβέλειας AN/SPS-49, παλαιάς γενιάς μεν, ικανότατο και αξιόπιστο δε.
4. Προστίθενται στο στόλο δύο ακόμη σκάφη με κάθετο εκτοξευτή Α/Α πυραύλων, με τετραπλάσιο φόρτο του ικανότερου σκάφους αυτή τη στιγμή σε υπηρεσία το ΠΝ (κλάση Ύδρα) με διπλό μείγμα πυραύλων και πολλαπλάσιας εμβέλειας.
5. Αρκετά τα κοινά συστήματα με αυτά των σκαφών του ΠΝ.
6. Τυχόν απόσυρση δύο φρεγατών Kortenaer αποδεσμεύει εκτοξευτές Harpoon και Phalanx για τοποθέτησή τους σε λοιπά πλοία του στόλου που τα έχουν ανάγκη, και πλήθος ανταλλακτικών.
7. Βελτίωση της μέσης ηλικίας των μεγάλων σκαφών επιφανείας.
8. Προστίθενται δύο επιπλέον σκάφη στο στόλο με VDS.
8. Τα Mini Typhoon, δεν εξοπλίζουν τα σκάφη, μπορούν όμως να τοποθετηθούν. Εξαρτάται βεβαίως αν αποδεσμευτούν. Θα είναι οι π΄ρωτες μεγάλες μονάδες επιφανείας με RWS.
9. Τα σκάφη φέρουν ηλεκτροοπτικό σύστημα. Αν διατηρηθούν, αυτομάτως αποδεσμεύονται δύο τύπου Miltech για τοποθέτηση σε άλλα σκάφη του στόλου. Θεωρώ δεδομένο την απόσυρση αριθμού φρεγατών Kortenaer.

ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ
1. Παλαιός εκτοξευτής πυραύλων μεγάλης εμβέλειας.
2. Τα σκάφη δεν είναι αεράμυνας αλλά συνοδείας.
3. Το σκάφος φέρει μεγάλο φόρτο αντιαεροπορικών πυραύλων, αδυνατεί να τους διαχειριστεί όμως όπως θα έκανε ένα πλοίο αεράμυνας.
4. Ερώτημα προκύπτει αν στη τιμή που γίνεται αναφορά, αποδεσμευτούν τα όπλα τους, αφού ο τύπος τους εξοπλίζει όλα τα μεγάλα σκάφη επιφανείας του RAN.
5. Οι Ύδρα θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν σε ικανότατο επίπεδο με τη διάθεση αυτού του ποσού.
6. Προκύπτει το ερώτημα αν το ΠΝ θα κάνει το άλμα προς τα εμπρός με την απόκτηση νέων σκαφών με οπλισμό και συστήματα νέας γενιάς.
7. Ύπαρξη νέων συστημάτων άρα και νέες ανάγκες υποστήριξης αυτών.
8. Τα γνωστά προβλήματα των Perry όπως η θέση του πυροβόλου αλλά και το θέμα κίνησης του πλοίου. Μπορεί να υπάρξει εν μέρει βελτίωση του δεύτερου με την προσθήκη ανασυρόμενων APU.
9. Ανάγκη αντικατάστασης του AN/SPS-49 με 3D σε μετέπειτα στάδιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail