Ακόμα ένα βήμα προσάρτησης των κατεχομένων από τον Ερντογάν

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν (Press Service/Pool via AP)
ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Η Τουρκία με απόφαση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της προσάρτησης των κατεχομένων.

Αναδημοσίευση από: ekirikas.com

Ο Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε όπως τα οχήματα με πινακίδες του ψευδοκράτους μπορούν να διακινούνται και να μεταφέρουν προϊόντα μέσω Τουρκίας προς τρίτες χώρες.

Η σχετική απόφαση δημοσιοποιήθηκε από τουρκοκυπριακές ιστοσελίδες.

Όπως μεταδίδουν, η απόφαση του Ερντογάν αφορά τη δυνατότητα τουρκοκυπριακών φορτηγών με πινακίδες του ψευδοκράτους που μέσω εθνικών οδών, θαλάσσιων και εναέριων οδών θα μπορούν, σε αριθμό που θα ορίζεται κάθε χρόνο από το τουρκικό Υπουργείο Μεταφορών, να μεταφέρουν προϊόντα από τα κατεχόμενα σε τρίτες χώρες.

Από τη μια επιχειρεί να πετύχει μέσω της συγκεκριμένης απόφασης αναβάθμιση του ψευδοκράτους, ανοίγοντάς του οδούς για μεταφορά των προϊόντων από τα κατεχόμενα προς τρίτες χώρες. Μια κίνηση που περισσότερο έχει πολιτική σημασία παρά αγγίζει την ουσία, δηλαδή τις «εξαγωγές» προϊόντων από τα κατεχόμενα σε τρίτες χώρες οδικώς.

Από την άλλη, η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί βήμα προσάρτησης των κατεχομένων καθώς η Τουρκία έρχεται με προεδρική απόφαση να «νομιμοποιήσει» τα οχήματα που εγγράφονται στα κατεχόμενα. Αυτό σημαίνει ότι τα εν λόγω οχήματα είτε διακινούνται στα κατεχόμενα είτε στην Τουρκία θα είναι ένα και το αυτό.

Η απόφαση αυτή του Ταγίπ Ερντογάν έρχεται να προστεθεί σε άλλες παρόμοιες κινήσεις από τον ίδιο. Όπως είναι η μεταφορά νερού από την Τουρκία προς τα κατεχόμενα, ο έλεγχος του εκπαιδευτικού συστήματος, πέραν βεβαίως της πλήρους οικονομικής εξάρτησης του ψευδοκράτους από την Άγκυρα.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...