Ραγδαίες εξελίξεις στη Γαλλία - Φοβούνται ανατροπή του Μακρόν και βγάζουν συνολικά 89.000 αστυνομικούς

ΑFΡ / Lucas Barioulet
Freepen.gr - Με τους διαδηλωτές να σχεδιάζουν να προσεγγίσουν στο παλάτι του Elysee στο Παρίσι το Σάββατο, οι γαλλικές αρχές προετοιμάζονται να αναπτύξουν 8.000 επιπλέον αξιωματικούς στο Παρίσι και 89.000 σε εθνικό επίπεδο.

Ενώ η κυβέρνηση του Emmanuel Macron εγκατέλειψε την αμφισβητούμενη αύξηση φόρου επί των καυσίμων, χιλιάδες διαδηλωτές εξακολουθούν να προγραμματίζουν την πορεία τους στην προεδρική κατοικία το Σάββατο.

"Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το Σάββατο", δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος των κίτρινων γιλέκων, Eric Drouet. "Το Σάββατο είναι το Elysee, όλοι θέλουμε να πάμε στο Elysee".

Με κυβερνητικούς αξιωματούχους να εκφράζουν ανησυχία για "προσπάθεια πραξικοπήματος", το κράτος επέκτεινε δραματικά την αστυνομική παρουσία, ελπίζοντας να αποφύγει την επανάληψη της βίας και της καταστροφής που έπληξε την πρωτεύουσα το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail