Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τον Παύλο Μελά: Στοχοποίηση, ειρωνικά σχόλια αλλά και παραδοχή ότι αφαιρέθηκε από μόλις...74 σχολεία

Σε μια πραγματική απαράδεκτη ανακοίνωση προέβη το υπουργείο παιδείας, το οποίο όπως έχουμε σημειώσει και παλαιότερα φιλοξενεί και κατηγορία με τίτλo τον όρο της μοδός "fake news" (!) όπου μιλά για όψιμους "Μακεδονομάχους" που έκαναν "φοβερές αποκαλύψεις".

Κάποιοι μπερδεύουν τον καθαρά υπηρεσιακό και θεσμικό χαρακτήρα μιας ιστοσελίδας ενός υπουργείου με εκείνη μιας πχ πολιτικής σελίδας. Στο τέλος μάλιστα στοχοποιούνται τρόπον τινά και αρκετοί από όσους ανέδειξαν το ζήτημα ενώ γίνεται και ιδιαίτερη αναφορά στο Θεοφάνη Μαλκίδη.

Μια φορά πάντως 1.280 μαθητές δε θα διδαχθούν το κεφάλαιο για τον Παύλο Μελά, όπως παραδέχεται το Υπουργείο με απόφαση επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Το υπουργείο κάνει δίκη προθέσεων αποδίδοντας χαρακτηρισμούς ενώ θα μπορούσε απλά να βγάλει την ανακοίνωσή του η οποία αναφέρει:

Τις τελευταίες ημέρες, κάποιοι όψιμοι «Μακεδονομάχοι» έκαναν τη φοβερή «αποκάλυψη» ότι ο Μακεδονικός Αγώνας έχει αφαιρεθεί από την ύλη της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου.
Στην προσπάθειά του να αποκαταστήσει την αλήθεια, τουλάχιστον προς τους καλόπιστους πολίτες που ανησύχησαν από την ανακίνηση του συγκεκριμένου θέματος, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει:
  1. Η συγκεκριμένη ενότητα (κεφ. Β, ενοτ. 4, Εθνικά κινήματα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη), μικρό μέρος της οποίας αναφέρεται στον Μακεδονικό Αγώνα, έχει πράγματι αφαιρεθεί ΜΟΝΟ από την ύλη των Εσπερινών Λυκείων. Αυτό σημαίνει ότι από το σύνολο των σχολείων που έχουν Γ΄ ή Δ΄ Λυκείου (ΓΕΛ, Γυμνάσια με Λυκειακές Τάξεις, Πρότυπα και Πειραματικά κλπ.), μόνο τα εσπερινά δεν διδάσκονται το εν λόγω κεφάλαιο. Με απλούς αριθμούς: από τα 1.277 σχολεία που έχουν τάξεις Γ΄ ή Δ΄ Λυκείου, η ενότητα αυτή δε διδάσκεται σε 74 σχολεία (49 εσπερινά ΓΕΛ και 25 Εσπερινά Γυμνάσια με Λυκειακές Τάξεις). Αλλιώς, 72.500 μαθητές και μαθήτριες τη διδάσκονται, έναντι 1.280 που δεν τη διδάσκονται. Σε ποσοστά, πρόκειται για 97,2% έναντι 1,8%. Δυστυχώς υπάρχουν «ανησυχούντες» που δεν πρόσεξαν (ή έκαναν πως δεν πρόσεξαν) ότι στη σχετική εγκύκλιο διαχωρίζεται σαφώς η ύλη των Ημερησίων από την ύλη των Εσπερινών.
  2. Το μάθημα της Ιστορίας Γενικής Παιδείας Γ΄ Λυκείου ήταν μέχρι το 2016 πανελλαδικά εξεταζόμενο και ως εκ τούτου η ύλη των Εσπερινών όφειλε να είναι μειωμένη. Γι' αυτό και το συγκεκριμένο κεφάλαιο είχε αφαιρεθεί ήδη από το 2015. Η μείωση αυτή διατηρήθηκε και για το τρέχον σχολικό έτος, σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των μαθητών και μαθητριών των Εσπερινών Λυκείων, λόγω του περιορισμένου χρόνου διδασκαλίας σε σχέση με τα Ημερήσια. Εννοείται εξ άλλου ότι όλοι και όλες ανεξαιρέτως οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν διδαχθεί τον Μακεδονικό Αγώνα στην Γ΄ Γυμνασίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail