Η Ιαπωνία επιδιώκει να αποκτήσει αεροπλανοφόρο μετά από 73 χρόνια - Ας είμαστε προσεκτικοί

Reuters
Freepen.gr - Η Ιαπωνία επιδιώκει να αποκτήσει τον πρώτο της αεροπλανοφόρο για να επιτρέψει την ανάπτυξη των αμερικανικής κατασκευής μαχητικών της αεροσκαφών, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την ικανότητα των όπλων της σε ένα νέο 10ετές σχέδιο άμυνας.

Ένα προσχέδιο του νέου σχεδίου άμυνας της Ιαπωνίας, που υποβλήθηκε από την κυβέρνηση την Τρίτη, προτείνει την ανακατασκευή του υπάρχοντος ελικοπτεροφόρου Izumo ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει F-35 με δυνατότητα κάθετης απονείωσης και προσνείωσης.

Το Izumo, είναι ένα πολεμικό πλοίο μήκους 250 μέτρων (820 ποδιών) που μπορεί να μεταφέρει 14 ελικόπτερα.

Ο πρωθυπουργός Shinzo Abe καταργεί το τρέχον πρόγραμμα για την άμυνα της χώρας μετά από μόλις πέντε χρόνια, αναφέροντας τις ραγδαίες αλλαγές σε ένα περιβάλλον ασφάλειας που απαιτεί υψηλότερο αποτρεπτικό παράγοντα για να αντιμετωπίσει τις απειλές από τη Βόρεια Κορέα και την Κίνα.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές για το Εθνικό Πρόγραμμα Άμυνας αναμένονται την επόμενη εβδομάδα

Το προσχέδιο περίγραμμα αναφέρει ότι η Ιαπωνία χρειάζεται περισσότερα STOVLS (short take-off and vertical landing) όπως τα F-35Bs για να ενισχύσει την ικανότητά της στον αέρα στον Ειρηνικό, και να διευρύνει την επιτήρηση στην περιοχή. Η Ιαπωνία σχεδιάζει να αγοράσει 99 F-35 για να αντικαταστήσει μέρος του στόλου F-15 της χώρας.

Κριτικές φωνές σημειώνουν ότι η κατοχή αεροπλανοφόρου έρχεται σε αντίθεση με το πασιφιστικό σύνταγμα της χώρας. Ουσιαστικά θα πρόκειται για το πρώτο αεροπλανοφόρο της Ιαπωνίας μετά το Β' ΠΠ και δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι η χώρα αυτή αιματοκύλισε την Απω Ανατολή ενώ σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασε ακόμη και τους ναζί σε επίπεδα αντιμετώπισης αιχμαλώτων και πραγματοποίησης πειράματων πάνω σε ολόκληρους πληθυσμούς. Ας είμαστε προσεκτικοί, σκεπτόμενοι πιθανές δεύτερες σκέψεις πίσω από την ανάγκη αντιμετώπισης της Κορέας και της Κίνας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail