Μεγάλη Αλβανία χωρίς Αλβανούς! Το 60% των πολιτών επιθυμεί να εγκαταλείψει τη χώρα

(Фото Бета/АП)
Freepen.gr - Την ώρα που η πολιτική ηγεσία της Αλβανίας κινείται σε ρυθμούς υλοποίησης των σχεδίων της γεωγραφικής επέκτασης της χώρας, το 60% των πολιτών της Αλβανίας θα ήθελε να εγκαταλείψει τη χώρα, εάν υπάρξει μια τέτοια ευκαιρία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της δημοσκόπησης του Galup Research Institute, αναφέρει το MIA.

Σύμφωνα με το Gallup, τα αποτελέσματα κατατάσσουν την Αλβανία στην 4η θέση μεταξύ των χωρών του κόσμου των οποίων οι πολίτες επιθυμούν να μεταναστεύσουν. Μπροστά της βρίσκονται μόνο οι αφρικανικές χώρες της Σιέρρα Λεόνε, η Λιβύη και η Αϊτή, όπου το επίπεδο φτώχειας κυμαίνεται μεταξύ 54 και 70%.

Σε αριθμούς, αυτό σημαίνει ότι από το σύνολο των 2,87 εκατομμυρίων κατοίκων, όσον αφορά την Αλβανία, 1,7 εκατομμύρια θέλουν να φύγουν να μεταναστεύσουν. Το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν να εγκαταλείψουν την Αλβανία είναι ακόμη υψηλότερο ακόμη κι από αυτό σε ορισμένες χώρες που πλήττονται από εμφύλιους πολέμους.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η Αλβανία χρειάζεται αυξημένη οικονομική ανάπτυξη και επενδύσεις σε τομείς προτεραιότητας, όπως η εκπαίδευση και η υγεία, προκειμένου να μειωθεί η τάση για μετανάστευση.

Τέλος σύμφωνα με το σερβικό Tanjug ένας μεγάλος αριθμός Αλβανών πολιτών που επιθυμεί να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ. Το 2016, 246.129 Αλβανοί κάτοικοι κατέθεσαν αίτηση για την πράσινη κάρτα των ΗΠΑ, ενώ τον επόμενο χρόνο ο αριθμός αυξήθηκε σε 367.231.

Φαίνεται πως οι πολίτες δε συμμερίζονται σε σημαντικό βαθμό τα μεγαλεπίβολα σχέδια της πολιτικής τους ηγεσίας και επιθυμούν απλά να μπορούν να ζήσουν.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...