Κινεζικό υποβρύχιο βρέθηκε για ένα μήνα στον Ινδικό Ωκεανό - Το Πεκίνο έχει μονίμως 6-8 μονάδες στην περιοχή

Freepen.gr - Τον Οκτώβριο, το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό εντόπισε ένα κινεζικό υποβρύχιο που αναπτύχθηκε στον Ινδικό Ωκεανό για ένα μήνα, δήλωσε τη Δευτέρα ο αρχηγός του Ινδικού Ναυτικού, ναύαρχος Σουνίλ Λάνμπα. Ο Λάνμπα πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχουν περίπου έξι έως οκτώ κινεζικά πλοία του Ναυτικού στον Ινδικό Ωκεανό ανά πάσα στιγμή.

"Η Ινδία είχε εντοπίσει ένα συμβατικό κινέζικο υποβρύχιο στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού. Έμεινε για ένα μήνα και τώρα έχει επιστρέψει τώρα", δήλωσε ο ναυάρχος σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα στο Νέο Δελχί.



Οι κινεζικές αρχές δεν απήντησαν στη δήλωση του αρχηγού του Ινδικού Ναυτικού.

Πιστεύεται ότι η Κίνα ανέπτυξε για πρώτη φορά από το συμβάν του Doklam πέρυσι ένα υποβρύχιο τύπου 039A Yuan στον Ινδικό Ωκεανό. Στο Doklam που βρίσκεται στο τριεθνές Ινδίας, Μπουτάν και Κίνας υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα σε κινέζικα και ινδικά στρατεύματα όταν μια κινεζική εταιρεία κατασκευής οδοποιίας φέρεται να πραγματοποίησε μια έρευνα της περιοχής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail