Παλμοί καρδιάς: 5 πράγματα που δείχνουν για την υγεία σας

Το πόσο γρήγορα χτυπάει η καρδιά σας όταν βρίσκεστε σε κατάσταση ηρεμίας (ανάπαυση), αποτελεί έναν από τους πιο εύκολους τρόπους να εκτιμήσετε την κατάσταση της υγείας σας.

Αναδημοσίευση από: onmed.gr

Οι φυσιολογικοί παλμοί της καρδιάς σε κατάσταση ηρεμίας κυμαίνονται για τους ενήλικες από 60 έως 100 παλμούς ανά λεπτό.

Τι άλλο μπορούν να αποκαλύψουν οι καρδιακοί παλμοί σε φάση ηρεμίας; Εκτός από τη φυσική σας κατάσταση, ο τακτικός έλεγχος του καρδιακού ρυθμού μπορεί να σας προειδοποιήσει για πιθανό πρόβλημα υγείας.

Γενικά, οι παλμοί της καρδιάς που είναι σε επίπεδα χαμηλότερα από το φυσιολογικό, σχετίζονται με πιο αποτελεσματική καρδιακή λειτουργία και καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία.

Σύμφωνα με την κλινική Mayo, ένας καλός αθλητής μπορεί να έχει 40 παλμούς το λεπτό σε κατάσταση ηρεμίας.

heart rate

Δείτε 5 πράγματα που μπορούν να αποκαλύψουν οι παλμοί της καρδιάς για την κατάσταση της υγείας σας:

Αϋπνία

Εάν αισθάνεστε μόνιμη κούραση, υπάρχει πιθανότητα να πάσχετε από χρόνια έλλειψη ύπνου, η οποία οδηγεί σε κόπωση, επιβράδυνση του μεταβολισμού και αύξηση των καρδιακών παλμών σε φάση ηρεμίας. Οι ειδικοί συστήνουν 7-9 ώρες ύπνου τη νύχτα.

Κάνετε υπερβολική άσκηση

Εάν παρατηρήσετε αύξηση των καρδιακών παλμών σε κατάσταση ηρεμίας όταν κάνετε σκληρές προπονήσεις, ίσως το σώμα σας να στέλνει μήνυμα ότι το παρακάνετε με τη γυμναστική και πρέπει να χαλαρώσετε. Βεβαιωθείτε ότι ξεκουράζεστε και δώστε στο σώμα σας το χρόνο να επανέλθει και να «επισκευάσει» τις φθορές από την υπερβολική άσκηση.

Έχετε υπερβολικό άγχος

Η παρατεταμένη διανοητική και συναισθηματική πίεση μπορεί να αυξήσει τους παλμούς της καρδιάς σε φάση ηρεμίας. Οι αρρυθμίες αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου κλπ.

Προσπαθήστε να βρείτε χρόνο χαλάρωσης, διαβάστε ένα βιβλίο, κάντε διαλογισμό ή πηγαίνετε βόλτες με τους φίλους σας.

Είστε αφυδατωμένοι

Στη διάρκεια μιας ζεστής ημέρας, είναι πιθανό να παρατηρήσετε προσωρινή αύξηση των καρδιακών παλμών, σημάδι ότι το σώμα σας προσπαθεί να δροσιστεί. Μπορεί όμως να είναι και σημάδι αφυδάτωσης, οπότε πρέπει να πιείτε περισσότερο νερό για να μειώσετε τους παλμούς της καρδιάς.

Αρρωσταίνετε

Η δύσπνοια, η ασυνήθιστη κούραση, η ζάλη, η υπερβολική δίψα και η συχνοουρία, καθώς και η αύξηση του καρδιακού ρυθμού μπορεί συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, υπερθυρεοειδισμού ή διαβήτη τύπου 2.

Πηγή: express.co.uk
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail