Τον χτύπησε κι αυτόν η διαβόητη "κατάρα του Ασαντ" - Τι είχε δηλώσει πριν από 50 ημέρες

Sputnik / Alexei Druzhinin
Freepen.gr - Ήταν τέλη Οκτωβρίου όταν ο απερχόμενος υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάττις δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Ασάντ, τελικά θα πρέπει να οδηγηθεί εκτός εξουσίας επειδή έχασε την αξιοπιστία του, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Ειρήνης στην Ουάσινγκτον.

"Βλέπουμε το λόγο που νομίζω ότι τελικά θα πρέπει να αναγκαστεί ο Ασαντ να φύγει από την εξουσία. Δεν πιστεύω ότι οι εκλογές πουθα διεξαχθούν υπό την επίβλεψη της συριακής κυβέρνησης  θα έχουν οποιαδήποτε αξιοπιστία με τον συριακό λαό ή με τη διεθνή κοινότητα" είχε σχολιάσει ο Μάττις γνωρίζοντας πολύ καλά πως τα ποσοστά του Ασαντ υπερβαίνουν το 90% ακόμη και στις κατεχόμενες περιοχές.

Τελικώς φεύγει ο Μάττις συμπληρώνοντας το μακρύ κατάλογο των οπαδών του Assad must go που έφυγαν οι ίδιοι και σε λίγο θα είναι κοντά 20 πρόσωπα (Κέρι, Κλίντον, Ομπάμα, Φαμπιούς, Ολάντ, Σαρκοζί, Μέρκελ, Νταβούτογλου, Κάμερον, Τζόνσον κλπ).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail