Σε αυτά τα 4 σημεία σκοπεύουν να χτυπήσουν οι Τούρκοι τους Κούρδους στη Συρία - Αποκάλυψη για την Αφρίν

Freepen.gr - Ένας νέος χάρτης που κυκλοφόρησε από την πτέρυγα των μέσων ενημέρωσης της Χεζμπολάχ έδειξε τα δυνητικά τουρκικά στρατιωτικά σημεία επίθεσης ανατολικά του Ευφράτη σε βάρος θέσεων των Κούρδων στη βορειο-ανατολική Συρία.

Όπως φαίνεται στον παραπάνω χάρτη, ο τουρκικός στρατός θα επικεντρωθεί σε τέσσερις συνοριακές πόλεις, οι οποίες βρίσκονται επί του παρόντος υπό τον έλεγχο των Ομάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και των κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Οι τέσσερις πόλεις που επισημαίνονται στο χάρτη είναι οι εξής (από δυτικά προς ανατολικά):

- Kobane (δAyn Al-'Arab)
- Tal Al-Abyad
- Salouk
- Ras Al-'Ayn

Ο τουρκικός στρατός διεξάγει το τελευταίο διάστημα αρκετές αναγνωριστικές πτήσεις με drones πάνω από αυτές τις πόλεις οδηγώντας αρκετούς στο συμπέρασμα ότι αυτές θα είναι και οι στόχοι της επιχείρησης.

Τις τελευταίες ημέρες οι SDF έστειλαν ενισχύσεις στην Ras Al-'Ayn ενώ ο τ. συμπρόεδρος του συροκουρδικού κόμματος, Salih Muslim προχώρησε μια δήλωση που θα συζητηθεί λέγοντας ότι «δε γνωρίζουμε τι συμβαίνει μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας αλλά η Αφρίν βομβαρδίστηκε με βόμβες του ΝΑΤΟ».


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail