"Εξαφανίστηκαν" 400.000 φιλοξενούμενοι από τις δηλώσεις

Μέσα σε έναν μόλις χρόνο "εξαφανίστηκαν" 400.000 περίπου φιλοξενούμενοι από τις φορολογικές δηλώσεις των Ελλήνων φορολογουμένων. Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", οι αιτίες είναι δύο. Η πρώτη σχετίζεται με την αλλαγή στην επιδοματική πολιτική που σύνδεσε τη χορήγηση κοινωνικού μερίσματος και την ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ με τον παράγοντα φιλοξενία.

Η δεύτερη εντοπίζεται στις διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ για να εντοπίσει τους φιλοξενούμενους "μαϊμού", πρόσωπα που επέλεγαν τη λύση της φιλοξενίας για να απαλλαγούν από τεκμήρια και φόρους επί των ενοικίων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο φετινός αριθμός των δικαιούχων του έκτακτου κοινωνικού μερίσματος είναι ήδη πολύ μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο περσινό, παρά το γεγονός ότι δεν επήλθε καμία αλλαγή στα εισοδηματικά κριτήρια. 

Ήδη, οι δικαιούχοι έχουν προσεγγίσει το 1,6 εκατ., και σημειωτέον ότι η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων θα συνεχιστεί μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι όταν "φύγει" ένας φιλοξενούμενος από το νοικοκυριό, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις καταβολής δύο εκτάκτων μερισμάτων, για τον παρέχοντα τη φιλοξενία αλλά και τον φιλοξενούμενο. 

Από: capital.gr
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...