Πυρηνικό υποβρύχιο με...λίζινγκ για 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ

Freepen.gr - Το ινδικό ναυτικό πιθανότατα συμφώνησε να μισθώσει ένα πυρηνικό υποβρύχιο Akula-2 SSN από τη Ρωσία για 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Μια ναυτική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Γενικό Επιθεωρητή για την Πυρηνική Ασφάλεια, αντιναύαρχο Soonil V Bhokare, επιθεώρησε δύο υποβρύχια κατηγορίας Akula-2, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη. Πρόκειται για το Bratsk και το Samara.

Το ινδικό ναυτικό θα επιλέξει ένα από τα δύο σκάφη για να μισθώσει μετά την υπογραφή της Διακυβερνητικής Συμφωνίας (IGA) μεταξύ των δύο χωρών. Το υποβρύχιο θα τεθεί υπό εντατική εξαετή ανακατασκευή, όπου θα αντικατασταθεί ο πυρηνικός αντιδραστήρας και θα εγκατασταθούν επί του σκάφους ορισμένα εγχώρια ινδικά συστήματα, ανέφερε η ανακοίνωση.

Ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ινδία καταφεύγει στη μίσθωση ενός υποβρυχίου. Ήδη διαθέτει ένα ακόμη Akula-2, το INS Chakra, με συμφωνία για δεκαετή μίσθωση από τη Ρωσία για 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2011.

Το INS Chakra είχε μικρότερη τετραετή ανακατασκευή μεταξύ 2004 και 2008, επειδή δεν απαιτούσε αντικατάσταση του αντιδραστήρα, που είναι συνήθως το πιο απαιτητικό τμήμα της γενικής επισκευής του υποβρυχίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail