Γιατί φτάσαμε να γεννάμε 19χρονους και 21χρονους που δε σηκώνουν μύγα στο ψεύτικο σπαθί τους;

Free-Photos / 9113 images
Από όσα στόματα άνοιξαν μετά το έγκλημα της Ρόδου και τα όσα έχουν γραφθεί σχετικά με τις συνθήκες που αυτό τελέστηκε, αναρωτιέται κανείς γιατί φτάσαμε να γεννάμε 19χρονους και 21χρονους με επιθετικό χαρακτήρα, βίαιους οι οποίοι εύκολα σηκώνουν το χέρι να χτυπήσουν.

Του Στρατή Μαζίδη

Παιδιά με φουσκωμένα μπράτσα αλλά άδεια μυαλά και ψυχές. Έβλεπαν τα κορίτσια ως τρόπαια που έβαζαν στη συλλογή τους. Εμπνέονταν από αισθησιακές βίαιες ταινίες και η...φιλοδοξία τους ήταν να ζήσουν ότι έβλεπαν στο βίντεο. Δεν ενδιαφέρονταν για το πρόσωπο που είχαν απέναντί τους. Δεν ήθελαν να κατακτήσουν μια κοπέλα με έναν τρόπο ρομαντικό, με την ευφυΐα και τις ωραίες εμπνεύσεις τους. Δεν τους ενδιέφερε να την κερδίσουν. Δεν ήξεραν κιόλας και να το ήθελαν. Ούτε τους απασχολούσε ο Γολγοθάς που ίσως ανηφόριζε το κάθε κορίτσι που έμπαινε στο οπτικό τους πεδίο.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει δύο παιδιά τόσο σκληρά με τέτοια έλλειψη ευαισθησίας τόσο νωρίς; Γιατί σαν τους δράστες της Ρόδου, υπάρχουν πολλοί αντίστοιχοι εκκολαπτόμενοι στα σχολεία. Πολύ φοβάμαι πως είναι η έλλειψη αγωγής από το σπίτι, το "ναι σε όλα" αρκετών γονέων για να μη στεναχωρηθεί το παιδί. Η ικανοποίηση όλων των χατιριών και η άφεσή τους σε έναν παράλληλο κόσμο σκληρών βιντεοπαιχνιδιών και μέσων, για να έχουν οι γονείς την ησυχία τους. Κυρίως το ανεξέλεγκτο μεγάλωμά τους. Το κενό των γονέων θα καλύψει πχ το ακατάλληλο βιντεοπαιχνίδι με τα μηνύματά του ή ο σταρ του διαδικτύου που μαζέψει κλικς στα βίντεό του. Κανείς δε γίνεται από τη μία ημέρα στην άλλη παραβατικός. Κανείς δε γίνεται βιαστής μέσα σε μια νύχτα αν δεν έχει φτάσει ψυχο-πνευματικά στο στάδιο αυτό.

Το κακό με τα παιδιά αυτά ήταν ότι την κρίσιμη ώρα, δε βρήκε κανείς από το σπίτι τους να πει "ως εδώ". Σε κάθε σκαλοπάτι προς τα κάτω, δεν απλώθηκε ποτέ ένα χέρι να τα σταματήσει. Αδιαφορία; Έλα μωρέ παιδιά είναι; Είναι αγόρια και γίνονται άνδρες; Να όμως που τελικά το έφαγαν το κεφάλι τους στερώντας τη ζωή από έναν αθώο άνθρωπο. Ήταν ευτύχημα με όσα διαβάσαμε που δεν είχαν σκοτώσει άλλο κορίτσι νωρίτερα και δυστύχημα που κοινωνία - γονείς και φορείς, ενώ είχαν το χρόνο και τις ενδείξεις δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι για να σωθεί η Ελένη. Ο 19χρονος και ο 21χρονος δε σήκωναν μύγα στο ψεύτικο σπαθί του εγωισμού και των επιθυμιών τους. Αυτό όμως έσπασε με ολέθριες συνέπειες. Ο θάνατος ενός αθώου ανθρώπου και η καταστροφή της ζωής δύο άλλων, είναι ένας πολύ βαρύς λογαριασμός.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail