Ρωσικό ιπτάμενο θηρίο Tu-142 πέταξε κοντά στο USS Mount Whitney που συντοντίζει άσκηση του ΝΑΤΟ

Freepen.gr - Δύο ρωσικά αεροσκάφη Tu-142 (κωδικός ονομασίας του ΝΑΤΟ Bear-F) πραγματοποίησαν προγραμματισμένη πτήση πάνω από ουδέτερα ύδατα στη Νορβηγική Θάλασσα, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο.

Ένα από τα ρωσικά αεροσκάφη πέταξε κοντά στο USS Mount Whitney, τη ναυαρχίδα του έκτου στόλου των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο συντονίζει τα στρατιωτικά ασκήσεις του Trident Juncture. Μάλιστα εκείνη την ώρα είχαν συγκεντρωθεί τα μέλη του πληρώματος στο κατάστρωμα για την αναμνηστική φωτογραφία.

"Στις 2 Νοεμβρίου 2018 δύο αεροσκάφη Tu-142 του ρωσικού ναυτικού πραγματοποίησαν προγραμματισμένη πτήση πάνω από ουδέτερα ύδατα της Νορβηγικής Θάλασσας, διάρκειας άνω των 12 ωρών ... Όλες οι πτήσεις των ναυτικών αεροσκαφών του Ρωσικού Ναυτικού γίνονται σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου χωρίς να παραβιάζονται τα σύνορα άλλων χωρών", σημειώνει η δήλωση του υπουργείου, προσθέτοντας ότι τα αεροπλάνα προσγειώθηκαν στην περιοχή της Ρωσίας Vologda.

Ωστόσο υπήρξαν και πιο ένθερμες φωνές όπως της Sun ότι το ρωσικό αεροσκάφος ρίσκαρε τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο με 29 κράτη.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail