Τα είδαν όλα οι Αμερικάνοι - Ρωσικό Su-27 πέρασε ξυστά από κατασκοπευτικό των ΗΠΑ

Freepen.gr - Ένα ρωσικό αεροσκάφος Su-27 αναχαίτισε ένα κατασκοπευτικό των ΗΠΑ EP-3 με έναν "ανασφαλή" τρόπο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Σε βίντεο που δημοσίευσε στο youtube δείχνει ένα οπλισμένο ρωσικό μαχητικό αεροπλάνο που πετάει σε πολύ κοντική απόσταση από το ΕΡ-3.

Το βίντεο, το οποίο δημοσίευσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, δείχνει ένα Su-27 που πετάει κοντά στο αμερικανικό αεροπλάνο κατασκοπείας όπου φαίνεται να φέρει πυραύλους στις πτέρυγες.

Το ρωσικό αεροπλάνο παρέμεινε γύρω από το EP-3 για περίπου 25 λεπτά, σύμφωνα με το αμερικανικό ναυτικό, το οποίο επέμενε ότι τα αεροσκάφη του "λειτουργούσαν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο".

"Αυτή η αλληλεπίδραση ήταν προαποφασισμένη να μην είναι ασφαλής λόγω του γεγονότος ότι το Su-27 πραγματοποίησε ένα πέρασμα υψηλής ταχύτητας ακριβώς μπροστά από το αεροσκάφος της αποστολής, θέτοντας σε κίνδυνο τους πιλότους και το πλήρωμα", σημειώνει η δήλωση του Ναυτικού.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναγνώρισε το περιστατικό, επιμένοντας ωστόσο ότι το Su-27 κράτησε μια ασφαλή απόσταση από το EP-3.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail