SOM-J: ο εγχώριος πύραυλος που θα φοράνε τα τουρκικά F-35 - Το πρόγραμμα παράδοσης των αεροσκαφών

Freepen.gr - Ο πύραυλος SOM-J που αναπτύχθηκε από την TÜBİTAK-SAGE και θα παραχθεί μαζικά από τη Roketsan. είναι ένα βλήμα αέρος-εδάφου, ελαφρά διαφοροποιημένο από το μητρικό SOM, για να μπορεί να ταιριάξει και να εγκατασταθεί στο F-35.

Ωστόσο τα βασικά χαρακτηριστικά παραμένουν και οι δοκιμές αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2019. Το βλήμα έχει βεληνεκές 120+ χλμ, υψηλή ευαισθησία με ANS / KKS / YRNS / GRNS, καθοδήγηση υψηλής ακρίβειας με απεικόνιση υπερύθρων και ενσωμάτωση δεδομένων, εμπλοκή σε πιθανούς στόχους, ταυτοποίηση στόχου κατά την πτήση.

Ο SOM-J έχει μήκος 4 μέτρα, ζυγίζει 500 κιλά, εκτοξεύεται από F-16 και F-35.

Όσον αφορά το πρόγραμμα παράδοσης των αεροσκαφών, η Τουρκία προβλέπεται να παραλάβει άλλα 4 μαχητικά το 2019, 8 το 2020, 8 το 2021 και 8 το 2022.


Σε επόμενο χρόνο η Τουρκία προτίθεται να κινηθεί για την αγορά F-35B κάθετης απογείωσης για να μπορούν να επιχειρούν από τα ελαφρά αεροπλανοφόρα Anadolu και Trakya.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail