«Η Μόσχα προειδοποίησε ότι οι S-300 θα πλήξουν ισραηλινά αεροσκάφη"

Freepen.gr - Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι, δήλωσε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου ότι «ελπίζουμε ότι η επιτρεπτική προσέγγιση της Ρωσίας θα συνεχιστεί» για ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία εναντίον ιρανικών στόχων, παρά την παράδοση συστημάτων αεράμυνας S-300 στη Συρία κυβέρνηση. Σημείωσε ότι η Ρωσία ήταν επιφυλακτική για τις πτήσεις στο παρελθόν - σε διαβούλευση με τους Ισραηλινούς.

Ωστόσο, οι στρατιωτικές πηγές της DEBKAfile δεν έδειξαν κανένα υποχωρητικό σημάδι της Μόσχας αλλά το αντίθετο. Η Μόσχα υπέδειξε αυτή την εβδομάδα ότι, εάν τα ισραηλινά αεροπλάνα εισέλθουν στον συριακό εναέριο χώρο για να επιτεθούν σε ιρανικούς στόχους, οι S-300 θα ανοίξουν πυρ.

Σύμφωνα με τις πηγές της σελίδας, στις συνομιλίες του Πρεσβευτή Τζεφρέι με το Νετανιάχου, στο Τέλ Αβίβ συμμετείχαν και ανώτεροι αξιωματικοί της IDF, όπου εξετάστηκαν όλα τα σενάρια ενώ ο  ισραηλινός πρωθυπουργός μοιράστηκε πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες σχετικά με τη θέση των S-300 και την εμβέλειά τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail