Προάγγελος γενικευμένης σύρραξης - Το Ισραήλ απειλεί πρώτη φορά να χτυπήσει τους συριακούς S-300

Freepen.gr - Το Ισραήλ προειδοποίησε δημοσίως για πρώτη φορά ότι η πολεμική αεροπορία του θα έπληττε τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 της Συρίας που προμήθευσε η Ρωσία και ότι το ρωσικό προσωπικό θα μπορούσε να βρεθεί σε κίνδυνο. 

Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, ο Ze'ev Elkin, υπουργός για τα θέματα της Ιερουσαλήμ και του περιβάλλοντος όπως αναφέρει η DEBKA, δήλωσε ότι το Ισραήλ θα επιτεθεί στα νέα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S-300 της Συρίας αν χρησιμοποιηθούν εναντίον ισραηλινών αεροσκαφών. 

Ο Elkin, ο οποίος είναι συμπρόεδρος της Διακυβερνητικής Επιτροπής Ρωσίας-Ισραήλ, επέκρινε τη Μόσχα, λέγοντας: "Θεωρούμε ότι το ίδιο το γεγονός της αποστολής των S-300 στη Συρία είναι ένα μεγάλο λάθος. Οι Σύριοι στρατιωτικοί δεν είναι πάντοτε σε θέση να χρησιμοποιούν σωστά το υλικό που τους μεταφέρεται. Σε περίπτωση κακής λειτουργίας, τα πολιτικά αεροσκάφη ενδέχεται να υποστούν βλάβη".

Ο υπουργός, μέλος του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ, έκανε αυτές τις παρατηρήσεις μετά από ένα μήνα κατά τη διάρκεια του οποίου το Ισραήλ απέφυγε τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία και η Ρωσία είχε αρχίσει να εγκαθιστά τα πρώτα συστήματα S-300 με τις συριακές επιχειρησιακές ομάδες.

Μήπως τελικά ο Πούτιν θα ήθελε να δοκιμάσει και αυτό το όπλο σε συνθήκες πολέμου και απέναντι σε ένα δύσκολο αντίπαλο όπως το Ισραήλ στη Συρία;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail