Η Γαλλία ξεκινά την παραγωγή του MICA NG, θα αναβαθμίσει και 300 παλαιότερους. Ιδανική λύση για Ελλάδα, ΠΑ και ΠΝ;

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Direction générale de l’armement, της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του Γαλλικού Υπουργείου Άμυνας, υπεγράφη τελικά η σύμβαση ανάπτυξης του πυραύλου MICA NG, ύψους 1,2 δις ευρώ. Ο νέος πύραυλος θα έχει μεγαλύτερη εμβέλεια από τον MICA, καθώς θα μειωθεί σημαντικά ο όγκος των ηλεκτρονικών, και θα αυξηθεί το ο όγκος του προωθητικού.

Αναδημοσίευση από: ptisidiastima.com
Επίσης, η έκδοση EM θα φέρει ραντάρ AESA, κάνοντας έτσι ευκολότερη την εμπλοκή στόχων stealth αλλά και ελικοπτέρων ή UAV που πετούν κοντά στο έδαφος. Κρίσιμες αναβαθμίσεις θα έχει και η έκδοση IR, με νέας γενιάς κορυφαίο αισθητήρα υψηλής ακρίβειας και αντοχής σε decoys (flares etc).

Στο συμβόλαιο περιλαμβάνεται και η υποχρέωση κατασκευής 567 νέων βλημάτων. Το ενδιαφέρον όμως είναι η αναβάθμιση 300 παλαιοτέρων βλημάτων MICA στο επίπεδο του MICA NG. Αν και δεν υπάρχει καμία περαιτέρω πληροφορία, πιθανολογούμε πως θα είναι από τα παλαιότερα βλήματα, που κατά την διάρκεια επαναπιστοποίησης θα αποκτήσουν τους νέους αισθητήρες αλλά και το αυξημένης ποσότητας προωθητικό.


Θυμίζουμε πως οι MICA υπηρετούν με την ΠΑ και στις δυο εκδόσεις, EM/IR, και σύμφωνα με τους Γάλλους τα Mirage 2000-5 και Mirage 2000D θα μπορούν να φέρουν τους νέους χωρίς αλλαγές. Αναμφίβολα, ο MICA NG θα ήταν μια ενδιαφέρουμε επιλογή στην περίπτωση που δεν αγοραστούν ή δεν πιστοποιηθούν οι Meteor στα Mirage 2000-5. Κάποια στιγμή και οι ελληνικοί MICA θα χρειαστούν πιστοποίηση, και πρέπει να εξεταστεί σε συνάρτηση με το κόστος μια αναβάθμισή τους σε επίπεδο NG.

Επίσης, τυχόν έκδοση του MICA NG σε ναυτική έκδοση, θα μπορούσε ίσως να είναι μια εξαιρετική εναλλακτική του Aster 15 και σίγουρα του CAMM-ER. Το ΠΝ βέβαια δεν μπορεί να περιμένει μέχρι το 2026 που θα μπει ο νέος πύραυλος σε υπηρεσία, αλλά τότε θα μπορούσε να είναι μια επιλογή για μικρότερου εκτοπίσματος πλοία που αναμφίβολα έχει ανάγκη. Στο θέμα θα επιστρέψουμε σύντομα.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...