Μόνο όταν αγαπάς τη δική σου ράτσα, μπορείς να αγαπήσεις και τις άλλες


currens / pixabay
Μόνο όταν ξέρεις την ιστορία σου και αγαπάς το λαό σου, θέλεις το καλύτερο γι' αυτόν. Μόνο όταν αγαπάς το λαό σου, καταλαβαίνεις τον πόνο των προσφύγων που έχασαν το σπίτι τους ή αυτών που παλεύουν για να το ελευθερώσουν.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Μόνο όταν εκτιμάς το σπίτι σου, την πατρίδα σου και ξέρεις τις θυσίες που χρειάστηκαν για να απελευθερωθεί, είσαι σε θέση να καταλάβεις το τι σημαίνει για τους άλλους το δικό τους σπίτι. Μόνο όταν αγαπάς το λαό σου μπορείς να αγωνιστείς για κοινωνική δικαιοσύνη και για αυτόν και για τους άλλους λαούς.

Δεν αγαπούν τους ξένους και μισούν τους Έλληνες οι εθνομηδενιστές όταν χρησιμοποιούν τους ξένους τους οποίους βλέπουν όχι ως ανθρώπους αλλά ως μάζα για να να επιβεβαίωσουν την ιδεοληψία τους. Δεν είναι τυχαίο ότι δε διαχωρίζουν τους πρόσφυγες από τους παράνομους οικονομικούς μετανάστες παραβιάζοντας κατάφωρα τα δικαιώματα των προσφύγων. 

Ενδεικτική η αδιαφορία τους σε καταγγελίες που έκαναν οι Γιεζίντι (η γενοκτονία των Γιεζίντι έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ) για την υπαρξη τζιχαντιστών στο κέντρο προσφύγων της Μαλακάσας. Η ευαισθησία τους πιάνει μόνο όταν μπορούν να κατηγορήσουν τους Έλληνες ως ρατσιστές.

Ούτε είναι τυχαίο ότι η βελόνα έχει κολλήσει από το 50 στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό ως αιτία όλων των δεινών. Ο αραβικός ισλαμισμός που σκότωσε τους γιεζίντι και πούλησε τα παιδιά και τις γυναίκες ως σκλαβους δεν υφίσταται για αυτούς, ούτε ο τουρκικός ιμπεριαλισμός. Δεν είναι μισέλληνες, είναι μισάνθρωποι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail