Το ΠΑΘ HMS Medway επιστρέφει στη βάση του - Ένας τύπος σκάφους που θα μπορούσε να μας ενδιαφέρει;

Freepen.gr - Τις πρώτες του δοκιμές ολοκλήρωσε το HMS Medway κι επέστρεψε στο  Scotstoun. Πρόκειται για ανοικτής θαλάσσης περιπολικό σκάφος Batch 2 River-class που ναυπηγήθηκε για το βρετανικό βασιλικό ναυτικό. Πήρε το όνομά του από τον ποταμό Medway στο Κεντ. Θα είναι το δεύτερο σκάφος της κλάσης που θα μπει σε υπηρεσία.

Το συνολικό σχέδιο που ανακοινώθηκε το Νοέμβριο του 2013 περιελάμβανε τη ναυπήγηση τριών μονάδων έναντι  £ 348 εκατ. συμπεριλαμβανομένων των ανταλλακτικών και της υποστήριξης. Τα πλοία αυτά θα είναι να χρησιμοποιηθούν για αστυνομικά καθήκοντα όπως επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας, της πειρατείας και του λαθρεμπορίου και έχουν σχεδιαστεί για να αναπτυχθούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το σχέδιο υλοποιείται στα ναυπηγεία BAE Systems.  Τα πλοία κλάσης Batch 2 River έχουν εκτόπισμα 2.000 τόνων, μήκος 90,5 μέτρα, αναπτύσσουν ταχύτητα 24 κόμβων και έχουν μια αυτονομία 35 ημερών. Επίσης το βύθισμά τους είναι 3,8 μέτρα.

Οπλισμός
1 × 30 mm cannon     
2 × General purpose machine guns     
2 × Miniguns

Οι όμορφες φωτογραφίες είναι από τo στο Twitter.


Θα μπορούσε άραγε να μας ενδιαφέρει ως χώρα μια τέτοια περίπτωση για το Αιγαίο για τις ανάγκες του Λιμενικού μας; Να θυμίσουμε ότι σε παλαιότερο κείμενο είχαμε παρουσιάσει το γράφημα του στόλου της τουρκικής ακτοφυλακής του D-Mitch όπου σημειώναμε πως επί της ουσίας το Λιμενικό σε πολλές χώρες είναι ένα μικρό κι ευέλικτο πολεμικό ναυτικό. Στην Ελλάδα δε χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο;


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail