Έτοιμος και ο τουρκικός “Harpoon” ATMACA κατά ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ στόχων επιφανείας με 200+ χλμ εμβέλεια

Freepen.gr - Το σύστημα πυραύλων κατά στόχων επιφανείας ATMACA Gemisavar έχει αναπτυχθεί από τις εταιρείες Roketsan, ASELSAN και ArMerKom, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων σε εθνικό επίπεδο.

Σύμφωνα με το savunmasanayist.com, το σχέδιο που ξεκίνησε το 2009, είναι έτοιμο μετά από 9 χρόνια ανάπτυξης και δοκιμών, ολοκληρώνεται και οι πύραυλοι κρουζ που θα αντικαταστήσουν τους Harpoon θα εγκατασταθούν στις τουρκικές φρεγάτες του σχεδίου Milgem.

Η συμφωνία σειριακής παραγωγής υπεγράφη στις 2 Νοεμβρίου 2018 με τελετή που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Προεδρίας Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) και της ROKETSAN. Το ATMACA, θα έχει μεγαλύτεη εμβέλεια από τους Harpoon με 200+ χλμ έναντι 140 χλμ.

Τα βλήματα πρόκειται να εγκατασταθούν στις φρεγάτες κλάσης IR (του σχεδίου Milgem) το 2021.

Ο ATMACA έχει μήκος 6 μέτρα, πτερύγια 1,4 μέτρων, βάρος 800 κιλά και ταχύτητα 0,8/0,85 Mach.

Την ώρα που εμείς ακόμη συζητάμε για την ανανέωση του στόλου και των όπλων του, οι Τούρκοι προχωρούν με συνέπεια, όσο κι αν δε μας αρέσει, στην υλοποίηση και των δύο από τη δική τους πλευρά αναπτύσσοντας εγχώρια αμυντική βιομηχανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail