Σαράντα F-35B κάθετης απογείωσης θέλει να αγοράσει η Ιαπωνία

Freepen.gr - Σύμφωνα με το news24.jp η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφάσισε να προμηθευτεί το μαχητικό αεροσκάφος F-35B Lightning II, το οποίο θα μπορούσε να επιχειρήσει από το τροποποιημένο ελικοπτεροφόρο Izumo και νησιωτικές βάσεις.

Η Yomiuri Shimbun της Ιαπωνίας ανέφερε προηγουμένως ότι η κυβέρνηση μπορεί να αγοράσει μέχρι και 40 F-35B κάθετης απογείωσης από τις ΗΠΑ που θα μπορούσαν να λειτουργούν από αερομεταφορείς ελικοπτέρων, νησιωτικές βάσεις και εμπορικά αεροδρόμια. Το F-35B μπορεί επίσης να απογειωθεί και να προσγειωθεί συμβατικά από μεγαλύτερους διαδρόμους σε μεγάλες βάσεις.

"Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να λειτουργήσει μαχητικά αεροσκάφη F-35B από το οικονομικό έτος 2026, σε μια προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν αεροδρόμια σε απομακρυσμένα νησιά και έτσι να βελτιωθεί η ικανότητα του έθνους να υπερασπιστεί τα νησιά", ανέφερε η εφημερίδα σε παλαιότερο δημοσίευμα της 12ης Φεβρουαρίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail