Έκθεση Πενταγώνου: Η Τουρκία μπορεί να αποβληθεί από το πρόγραμμα των F-35

Freepen.gr - Η Τουρκία θα μπορούσε να τεθεί εκτός του προγράμματος των F-35 εάν προχωρήσει στην αγορά των ρωσικών αντι-αεροπορικών πυραύλων S-400, σύμφωνα με έκθεση του Πενταγώνου.

Αναφερόμενο στη συμφωνία των S-400, το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε γρήγορα μια τροποποίηση του νόμου για την άμυνα (NDAA) που απαγόρευε τις πωλήσεις F-35 στην Τουρκία μέχρις ότου το Πεντάγωνο δημοσίευε έκθεση σχετικά με τις σχέσεις Τουρκίας-Αμερικής σε 90 ημέρες.

Σε μια περίληψη δύο σελίδων της έκθεσης που δημοσίευσε το Anadolu, το Πεντάγωνο τόνισε την «μοναδική γεωστρατηγική θέση της Τουρκίας στη νοτιοανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ» και πως για αυτό οι ΗΠΑ και η Τουρκία μοιράζονται σημαντικά περιφερειακά συμφέροντα.

Η Τουρκία βρίσκεται στο πρόγραμμα των F-35 από το 1999 και η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στην παραγωγή των αεροσκαφών έχοντας επενδύσει 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξή τους.

Η χώρα σχεδιάζει να αγοράσει 100 μαχητικά αεροσκάφη F-35 τα επόμενα χρόνια. Από τα 100 αεροσκάφη, 30 έχουν εγκριθεί ενώ παρελήφθη το πρώτο αεροσκάφος F-35 σε τελετή στο Fort Worth του Τέξας στις 21 Ιουνίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail