Έτσι ξαφνικά η Κυβέρνηση θα… διώξει τα diesel απο τις πόλεις

Σχέδιο έξωσης των ΙΧ με κινητήρες diesel και βενζίνης θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες η Κυβέρνηση.

Αναδημοσίευση από: newsauto.gr
ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Σύμφωνα με δηλώσεις στην εφημερίδα «Εθνος» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης τόνισε: «Το diesel είναι κάτι από το οποίο απομακρυνόμαστε, όπως είναι το πετρέλαιο και η βενζίνη. Εμείς, ως Πολιτεία, θα δώσουμε έμφαση στα θέματα των αυτοκινήτων και των μεταφορών, µε στόχο να φύγουμε σταδιακά από τη λογική των diesel οχημάτων».

Το απόλυτο οικογενειακό αυτοκίνητο σε τιμή κάτω των 14.000€ το diesel...

Και όλο αυτό στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίµα, το οποίο καταρτίζεται αυτήν την περίοδο.

Πέρα της τεχνικής… ασάφειας της συγκεκριμένης δήλωσης η Κυβέρνηση, που σταμάτησε το μέτρο της απόσυρσης παλαιών οχημάτων σε μία χώρα που ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου των οχημάτων φτάνει τα 14 χρόνια και των επαγγελματικών οχημάτων τα 19 έτη, που επέκτεινε την υποχρεωτική αντικατάσταση των κυκλοφορούντων ταξί σε Αττική και Θεσσαλονίκη στα 21 χρόνια (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ), σηκώνει σήμερα την «πράσινη» σημαία θέλοντας να σώσει το περιβάλλον μας;

Στη χώρα, που φορολογούν τα υβριδικά (Τέλος Ταξινόμησης + ΦΠΑ) και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (ΦΠΑ), που η ηλικία των δημόσιων συγκοινωνιών φτάνει τα 27 έτη (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ), που επέτρεπε την εισαγωγή μεταχειρισμένων diesel EURO4 και την παράνομη κυκλοφορία τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ξαφνικά θα διώξουν τα οχήματα που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα από τις μεγαλουπόλεις;

Αναμφίβολα, όποια μέτρα παρθούν δίνοντας κίνητρα για την αγορά και χρήση ηλεκτρικών οχημάτων και αντικίνητρα -ακόμα και πλήρη απαγόρευση- χρησιμοποίησης, οχημάτων παλαιάς τεχνολογίας είναι θετικά.

Πρέπει επιτέλους η Κυβέρνηση να κάνει ότι κάνουν και οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις: να διεκδικήσει – αντλήσει χρήματα από τα εκατοντάδες προγράμματα της Ε.Ε. και να τα ρίξει στην αγορά και χρήση νέων -αντιρρυπαντικής τεχνολογίας- οχημάτων, με τη μορφή απόσυρσης των παλαιών.

Κε Σταθάκη, πριν λοιπόν… καταργήσετε την χρήση των οχημάτων που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα (βενζίνη, diesel) φροντίστε να εκμεταλλευτείτε τα κονδύλια της Ε.Ε. και να μειώσετε την ηλικία των κυκλοφορούντων οχημάτων, τουλάχιστον στο Ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Δεν είναι δύσκολο. Πολιτική βούληση θέλει, ενάντια στα όποια αριστερά… ιδεώδη που κατά καιρούς επικαλείστε!

Αναμένουμε…
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...