Μόσχα: ΗΠΑ και Daesh είναι σύμμαχοι στη Συρία

© AP Photo / Hammurabi's Justice News
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν την Daesh ως πρόσχημα για να συνεχίσουν την παράνομη παρουσία τους στη Συρία και θεωρούν την τρομοκρατική ομάδα σχεδόν σαν σύμμαχο για την πραγματοποίηση αλλαγής καθεστώτος στην Αραβική Δημοκρατία, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

"Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει δηλώσει ότι η Daesh δεν έχει ηττηθεί εντελώς και ότι η βασική προϋπόθεση για την ήττα της είναι η αλλαγή καθεστώτος στη Συρία και η αποχώρηση κάθε ιρανικής ή φιλοϊρανικής μονάδας από τη χώρα. Αυτό επιβεβαιώνει τη θεωρία μου ότι οι Αμερικανοί θεωρούν ότι η Daesh αποτελεί δικαιολογία για την παρουσία τους στη Συρία και λειτουργεί σχεδόν ως σύμμαχος στον αγώνα κατά του Συριακού καθεστώτος. Με άλλα λόγια, το κύριο μέλημα είναι τώρα η αλλαγή καθεστώτος, όχι η νίκη επί της Daesh», δήλωσε ο Λαβρόφ από την Πορτογαλία, όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του Augusto Santos Silva.

Στηρίζοντας την αξιολόγηση αυτή, ο Λαβρόφ επεσήμανε ότι η κύρια εναπομένουσα εστία της δραστηριότητας της Daesh στη Συρία βρίσκεται τώρα σε περιοχές που «ελέγχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες - στην Ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη».

Αυτό περιλαμβάνει επίσης την περιοχή γύρω από τον οικισμό At-Tanf στη νότια Συρία, "όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν παράνομα μια ζώνη την οποία ελέγχουν με ακτίνα 55 χλμ.", ανέφερε. "Μέσα σε αυτή τη ζώνη υπάρχουν αρκετές χιλιάδες τρομοκράτες, τους οποίους οι ΗΠΑ θεωρούν ως εκτός ορίων, επιτρέποντας στους Αμερικανούς να κάνουν δικαιολογίες για την παρουσία τους, συμπεριλαμβανομένης αυτής της συγκεκριμένης περιοχής".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail