Corriere Della Sera: Ο Τσίπρας μας προτρέπει να υποχωρήσουμε σούμπιτο!

Freepen.gr - Ξεχωριστό άρθρο που αφορά στην στάση του Αλέξη Τσίπρα αφιερώνει η ιταλική Corriere Della Sera που υπογράφει ο Federico Fubini. Το κείμενο σημειώνει ότι πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε σε επαφή με μερικές προσωπικότητες της Ιταλίας επειδή, ως Έλληνας πρωθυπουργός, είχε κάποιες δικαιολογίες να παρουσιάσει για τη μη στήριξή του στη Ρώμη και μια πρόταση να δώσει. 

Πρώτον, η συγγνώμη, ή τουλάχιστον η εξήγηση, ότι δε δημιούργησε ούτε μια μικρή «τριβή στα εργαλεία της ευρωζώνης που θέτει υπό αμφισβήτηση τον προϋπολογισμό της Ρώμης, ο Τσίπρας φέρεται να είπε ότι «δεν μπορώ να κάνω τίποτα γιατί θα ήμουν ο πρώτος που θα προκαλούσε υποψίες» αναφέρει ο Fubini ο οποίος υπογραμμίζει ότι ο Τσίπρας θυμάται σίγουρα πως η Ιταλία δεν έκανε τίποτα όταν προσπαθούσε απεγνωσμένα να μαλακώσει τις συνθήκες - τόσο σκληρές - που τέθηκε από τους εταίρους προς την Ελλάδα.

Τότε, ο Τσίπρας, έχοντας επίγνωση της υποχώρησης που αυτοσχεδίασε τον Ιούλιο του 2015, αφού προχώρησε στα capital controls για να αποφύγει την κατάρρευση του συστήματος, έδωσε συμβουλές στην Ιταλία. "Θα έπρεπε να κάνετε σήμερα αυτό που θα κάνετε αύριο", είπε. "Εάν αντ 'αυτού έχετε μια άλλη ιδέα - πρόσθεσε, ίσως παραπέμποντας στην επιλογή εξόδου ευρώ που αρνήθηκε - τότε καλή τύχη". 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail