Δείτε ποια είναι τα κινητά που εκπέμπουν την περισσότερη ακτινοβολία

silviarita / pixabay
Για τους περισσότερους ανθρώπους στις μέρες μας, το smartphone τους αποτελεί την προέκταση του χεριού σε 24ωρη βάση. Είναι στην τσέπη τους ενώ είναι στη δουλειά, στο χέρι τους στα ΜΜΕ και το σπίτι αλλά και στο κομοδίνο τους καθώς πηγαίνουν για ύπνο. 

Statista.com / Martin Armstrong
Παρουσίαση Freepen.gr

Με αυτό το επίπεδο εγγύτητας και χρήσης, πολλοί αναλογίζονται τις πιθανές παρενέργειες μακροπρόθεσμα. Παρόλο που είναι δύσκολο να υπάρξει οριστική διαχρονική έρευνα για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας, το infographic τη ς Statista δείχνει τα τηλέφωνα που εκπέμπουν την περισσότερη ακτινοβολία όταν την ώρα της κλήσης.


Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ακτινοπροστασίας (Bundesamt für Strahlenschutz) διαθέτει μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων για τα smartphones - καινούρια και παλιά - και το επίπεδο ακτινοβολίας που εκπέμπουν. Σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί για αυτό το διάγραμμα (βλέπε υποσημειώσεις), το τρέχον smartphone που δημιουργεί το υψηλότερο επίπεδο ακτινοβολίας είναι το Mi A1 από την κινεζική εταιρεία Xiaomi. Στην πραγματικότητα, ο κορυφαίος κατάλογος κυριαρχείται από συσκευές που κατασκευάζονται από κινεζικές εταιρείες, με τις Xiaomi, OnePlus, Huawei και ZTE. Πρέπει να ειπωθεί όμως ότι τα premium τηλέφωνα Apple όπως το iPhone 7 και το iPhone 8 που κυκλοφόρησε πρόσφατα, καταγράφονται επίσης.

Παρόλο που δεν υπάρχει γενική κατευθυντήρια γραμμή για ένα «ασφαλές» επίπεδο ακτινοβολίας τηλεφώνου, η γερμανική πιστοποίηση για τη φιλικότητα προς το περιβάλλον «Der Blaue Engel» (Blue Angel) πιστοποιεί μόνο τηλέφωνα που έχουν συγκεκριμένο ρυθμό απορρόφησης μικρότερο από 0,60 watts ανά κιλό. Όλα τα τηλέφωνα που περιλαμβάνονται εδώ έρχονται σε περισσότερο από το διπλάσιο από αυτό το σημείο αναφοράς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail