Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε Κυράνακη: «Δεν υπήρξε ποτέ κρυφό σχολειό! Λειτούργησαν μετά την Επανάσταση! Διάβασε Ελληνες...οθωμανολόγους»

Freepen.gr - Την άποψη ότι δεν υπήρξε ποτέ κρυφό σχολειό στα 400 χρόνια της Τουρκοκρατίας και πως αυτά εμφανίστηκαν μετά την απελευθέρωση, υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Παυλίδης σε τηλεοπτική εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Διαβάστε Έλληνες οθωμανολόγους κ. Κυρανάκη εάν το κρυφό σχολείο υπήρξε στα 400 της τουρκικής σκλαβιάς. Δεν υπήρξε κρυφό σχολείο! Μετά την επανάσταση λειτούργησε το κρυφό σχολείο! Η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν ανεξίθρησκη. Οι εκκλησίες λειτουργούσαν, από το 1453 και μετά ανοιχτές ήταν και τα σχολεία και οι εκκλησίες. Για αυτό ήταν και οι παπάδες έξω».

Στη λογική επισήμανση του Κυρανάκη γιατί στη συνέχεια υπήρξε ανάγκη για κρυφό σχολειό  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον προέτρεψε να διαβάσει Ελληνες οθωμανολόγους χαρακτηρίζοντάς τον ανιστόρητο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail