Η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία θα ελέγξει αν οι ΗΠΑ πήγαν όντως στη Σελήνη;

Ponciano / pixabay

Freepen.gr - Ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας διαστήματος της Ρωσίας, Ντμίτρι Ρογκόζιν πρότεινε μια αποστολή στο φεγγάρι για να επαληθεύσει εάν έλαβε χώρα πραγματικά η προσγείωση στην Αμερική.

Όπως αναφέρει ο independent.co.uk ο Ρογκόζιν απάντησε σε σχετική μια ερώτηση ως προς το αν το πρόγραμμα Apollo της NASA έστειλε αποστολή στη Σελήνη κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον πρόεδρο της Μολδαβίας Ιγκόρ Ντόντον.

Φαινόταν να αστειεύεται ωστόσο, οι συνωμοσίες γύρω από τις αποστολές της σελήνης της NASA είναι συνηθισμένες στη Ρωσία.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter οπαδούς του ο Ρογκόζιν λέει: "Έχουμε θέσει αυτόν τον στόχο, να πάμε και να ελέγξουμε αν ήταν εκεί ή όχι".

Οι έξι καλά τεκμηριωμένες επίσημες επανδρωμένες αποστολές στην επιφάνεια της Σελήνης ξεκίνησαν από τους αστροναύτες Neil Armstrong και Buzz Aldrin τον Ιούλιο του 1969 και συνεχίστηκαν με τους Gene Cernan και Jack Schmitt το Δεκέμβριο του 1972, έχουν συνθεδεί με θεωρίες συνωμοσίας.

Το 2015, ένας πρώην εκπρόσωπος της ρωσικής εξεταστικής επιτροπής ζήτησε την διερεύνηση των αποστολών της NASA στη Σελήνη.

Συγκεκριμένα, ο Βλαντιμίρ Μάρτιν δήλωσε ότι πρέπει να ξεκινήσει έρευνα για την εξαφάνιση των πρωτότυπων λήψεων από την πρώτη προσγείωση στο φεγγάρι το 1969 και το τι απέγινε ο σεληνιακός βράχος, ο οποίος μεταφέρθηκε  στη Γη κατά τη διάρκεια αρκετών αποστολών.

"Δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν πήγαιναν [στο φεγγάρι] και απλά έκαναν μια ταινία γι 'αυτό", έγραψε στη ρωσική εφημερίδα Izvestia.

"Αλλά όλα αυτά τα επιστημονικά - ή ίσως και τα πολιτιστικά - αντικείμενα αποτελούν μέρος της κληρονομιάς της ανθρωπότητας και η εξαφάνισή τους χωρίς ίχνος είναι η κοινή απώλειά μας. Μια έρευνα θα αποκαλύψει τι συνέβη".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail