Μεταναστευτικό - Καθαρά και ξάστερα

Free-Photos / pixabay
Όσο απλά και να τα πεις πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που δεν καταλαβαίνουν. Αλλά αυτό παθαίνεις όταν βγαίνεις στην πολιτική: δεν απευθύνεσαι μόνο σε εύστροφους. Η εναλλακτική του να καταλαβαίνουν αλλά να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, να είναι δηλαδή ανήθικοι και εμπαθείς είναι χειρότερη, γι' αυτό δέχομαι την πρώτη, ότι πρόκειται απλώς για μικρόνοες. 

Θάνος Τζήμερος

Πάμε λοιπόν ξανά, βου και α βα:

1. Μπορείς σε μία δημοκρατία να έχεις όποια άποψη θες. Ακόμα και φασιστική ή και εγκληματική. Είναι δικαίωμά σου. Δεν δικάζεσαι γι΄ αυτό. Αλλά για να συμμετάσχεις στις εκλογές θα πρέπει να αποδέχεσαι την δημοκρατία. Αν ο διακηρυγμένος στόχος σου είναι η εγκαθίδρυση δικτατορίας και η (φυσική) εξόντωση των πολιτικών σου αντιπάλων και αν το διακηρυγμένο εργαλείο σου για να το πετύχεις είναι η βία, δεν συμμετέχεις στις εκλογές. Μπορείς να ιδρύσεις έναν σύλλογο και να προπαγανδίζεις το πόσο ανθρωπιστής ήταν ο Μπέρια και πόσο χρήσιμη ήταν για την ανανέωση της ελίτ της Πολωνίας η σφαγή του Κατύν ή πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος αν εφαρμοζόταν η τελική λύση του Χίτλερ. Δεν θα σε πειράξει κανένας. Απλώς δεν παίρνεις μέρος στις εκλογές. Κατανοητό ή να το ζωγραφίσω;

Σημείωση: Ακόμα και αυτό το δικαίωμα - να έχεις δηλαδή όποια άποψη θέλεις - μπορεί να περισταλεί όταν κριθεί ότι είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει σε διάπραξη εγκλήματος. Παράδειγμα: η ποινικοποίηση της κατοχής πορνογραφικού παιδοφιλικού υλικού.

2. Ένα πρόσφυγας πολέμου, που θέλει να ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, όταν η ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ δεν είναι όμορη, πηγαίνει στα διπλωματικά γραφεία της Ελλάδας ανά τον κόσμο και υποβάλλει αίτημα ασύλου. Ή εμφανίζεται στα νόμιμα σημεία εισόδου και υποβάλλει αίτημα εκεί. Με ΟΛΑ τα χαρτιά του. Αν τα έχασε στον βομβαρδισμό έχει φροντίσει να βγάλει χαρτιά στην πρώτη χώρα εισόδου. Και αν και αυτό δεν είναι δυνατόν, δηλώνει τα πραγματικά του στοιχεία στις ελληνικές αρχές. Δεν προσπαθεί να τις εξαπατήσει δηλώνονται Σύριος ενώ είναι από το Μπαγκλαντές, για παράδειγμα. Τότε και μόνο τότε λειτουργεί η διαδικασία εξέτασης και χορήγησης ασύλου. Αν μπει παράνομα με φουσκωτό - ξεφούσκωτο ή από τον Έβρο, τότε εφαρμόζεται ο νόμος για την παράνομη είσοδο. Εδώ υπάρχουν δύο πιθανότητες. Αυτός που μπήκε με φουσκωτό να είναι όντως πρόσφυγας πολέμου ή να μην είναι. Αυτό χρειάζεται χρόνος για να εξετασθεί. Υπάρχουν λοιπόν δύο πολιτικές. 

Η μία λέει ότι θα εξετάσω 2 εκατομμύρια αιτήσεις για να βρω ποιοι είναι οι πραγματικοί πρόσφυγες και η άλλη λέει, πως από τη στιγμή που μπήκες παράνομα, ακόμα και πρόσφυγας πολέμου να είσαι, για λόγους εθνικής ασφαλείας, απορρίπτω την αίτησή σου. Κάθε χώρα έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει αυτό - προβλέπεται και από τη σύμβαση της Γενεύης. Να θυμίσω πως και οι ηττημένοι τζιχαντιστές του ISIS πρόσφυγες πολέμου είναι. ΟΠΟΙΑ πολιτική και να εφαρμόσεις από τις δύο, προϋπόθεση - αν θέλουμε να εφαρμόζεται ο νόμος για την παράνομη είσοδο - είναι η ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ του παρανόμως εισελθόντος. ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΔΟΜΕΣ. Αν μάλιστα έχουν και παιδί μαζί τους δικάζονται και για έκθεση παιδιού σε κίνδυνο. Θα βλέπαμε λοιπόν πόσοι θα ερχόντουσαν αν ηξεραν πως κατά 99,9% το αίτημά τους θα απορριφθεί και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα ήταν κρατούμενοι. Η δική μας πολιτική, και το λέω ευθέως, θα ήταν η απόρριψη ΟΛΩΝ των αιτημάτων που προέρχονται από παρανόμως εισελθόντας. 

Άρα, από την πρώτη στιγμή που πάτησες το πόδι σου ΠΑΡΑΝΟΜΑ στη χώρα ξέρεις ότι ενεργοποιείται η διαδικασία επαναπροώθησης. Κι επειδή ακούω διάφορους ημιμαθείς να επικαλούνται απουσία διακρατικών συμφωνιών επαναπροώθησης με τα κράτη προέλευσης και έλλειψη ταξιδιωτικών εγγράφων να τους ενημερώσω ότι η λύση είναι απλή και λέγεται προσωρινά ταξιδιωτικά έγγραφα. Δίνεις στον παράνομο εισβολέα δύο επιλογές:

α) σε εφοδιάζω με προσωρινά ταξιδιωτικά έγγραφα, σου κάνω δώρο ένα αεροπορικό εισιτήριο για οποιαδήποτε χώρα του κόσμου θες - πλην Ε.Ε. - σου δίνω και ένα κουτί συριανά λουκούμια και σε βάζω με συνοδεία στο αεροπλάνο αύριο.

β) Προφυλακίζεσαι, δικάζεσαι, καταδικάζεσαι, εκτίεις την ποινή και εφαρμόζεται η (α) διαδικασία μετά από δύο χρόνια φυλάκισης, τα οποία με νέο νόμο μπορούν να γίνουν και πέντε ή και δέκα. Διάλεξε και πάρε.

Κατανοητόν ή να το ζωγραφίσω;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail