Αλβανός πολιτικός: χθες έπαψε να υπάρχει το αλβανικό κράτος στη Νότια Αλβανία - Σύντομα θα τεθεί θέμα για τη Βόρεια Ηπειρο

Freepen.gr - Σε δήλωσή του προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο πρόεδρος του PDIU, Σφετίμ Ιντρίζι δήλωσε ότι χθες στο έδαφος της Αλβανίας, το αλβανικό κράτος έπαψε να υπάρχει και πως επείγει να ζητήσει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας να συναντηθεί.

Σχολίασε ότι: «Υπάρχει μόνο μία Ηπείρου και ο Πύρρος της Ηπείρου, η αρχαία Τσαμουριά». Ο Σφετίμ Ιντρίζ αναφέρει στη δήλωσή του επίσης πως: Έχουμε σιγήσει μέχρι στιγμής προσπαθώντας σκληρά να σεβαστούμε τον κώδικα των νεκρών. Έχουμε σιωπήσει όλες αυτές τις μέρες για την κακή χρήση μιας τρομοκρατικής πράξης που θα τιμωρείτο από την αστυνομία κάθε χώρας του κόσμου, από έναν άνθρωπο που άσκησε τρομοκρατία μέχρι θανάτου».

Επίσης θεωρεί ότι το Νεκροταφείο Ελλήνων πεσόντων στρατιωτών στην Αλβανία θα γίνει τόπος προσκυνήματος και συμβάντων, καθώς επίσης σημείο εκκίνησης για εδαφικές διεκδικήσεις της Βορείου Ηπείρου.

Συνοπτικά η δήλωση του Ιντρίζ υπήρξε ανθελληνική από την αρχή έως το τέλος. Ωστόσο φανέρωσε το φόβο του σχετικά με το αν η Βόρεια Ηπειρος θα παραμείνει ή όχι τμήμα της αλβανικής επικράτειας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail