Λιβύη-Ιταλία-Αλβανία-Ρωσία-Τουρκία είναι μόνο μερικοί από τους θανάσιμους μας εχθρούς

«Συνεπώς όταν ο Τουρκος ΥΠΕΘΑ κ. Ακάρ μιλάει για οριοθέτηση των χωρικών υδάτων Λιβύης-Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας ίσως έχει στο μυαλό του ότι η Ιταλία θα είναι η πρώτη χώρα που όχι μόνο θα αναγνωρίσει το νέο Λιβυκό κράτος αλλά και την νέα οριοθέτηση των χωρικών υδάτων στο τριεθνές Ελλάδας-Λιβύης-Τουρκίας. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ιταλία μαζί με την Τουρκία βρίσκονται πίσω απο τους παλικαρισμούς της Αλβανίας για την αντίστοιχη οριστική οριοθέτηση των χωρικών υδάτων Ελλάδας-Αλβανίας»

Από: hellenicsunrise2.blogspot.com
Greek Spirit

Εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019. Μέχρι τότε ο κ. Τσίπρας θα τύχει της εύνοιας των Ευρωπαίων οι οποίοι θα αναστείλουν προσωρινά την μείωση των συντάξεων, θα επιτρέψουν, προσωρινά, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους αυτοαπασχολούμενους, θα επιτρέψουν την προσωρινή ελάφρυνση της φορολογίας των επιχειρήσεων όπως και σειρά άλλων επιδοματικών μέτρων. 

Στόχος είναι να η παρούσα κυβέρνηση να παρουσιάσει στους ψηφοφόρους της ένα άλλο, ένα πιο διαλλακτικό προφίλ της ευρωπαϊκής ένωσης αλλά και της Γερμανίας. 

Ο νέος υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, κ. Όλαφ Σόλτς, έχει αναλάβει την προπαγάνδα της δήθεν μεταστροφής της στάσης της Γερμανίας , δηλαδή της Ε.Ε, απέναντι στην Ελλάδα. 

Στόχος είναι να βρεθούνε στηρίγματα για την Γερμανία εντός της Ε.Ε. και του ευρωκοινοβουλίου, ειδικά τώρα που η Ιταλία του Σαλβίνι και Κόντε δείχνει σημάδια απειθαρχίας.
Πάμε τώρα σε πιο σοβαρά θέματα: 

Η Γερμανία γνωρίζει ότι τα κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου σε Αιγαίο-Ιόνιο-Λιβυκό Πέλαγος (νότια Κρήτης), Κύπρου αλλά και Ισραήλ-Αιγύπτου, είναι η μόνη και μόνιμη λύση για την ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης για τα επόμενα 100 χρόνια.Το ίδιο γνωρίζει και η Αμερική. Το ίδιο γνωρίζει και ο Πούτιν ο οποίος τρέμει την ιδέα να χάσει την αγορά της Ευρώπης όπου κατέχει το ενεργειακό μονοπώλιο.

Ο Πούτιν τρέμει την ιδέα οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου να εξορύσσουν και να διαθέτουν το αέριο τους με αγωγούς όπως ο EAST MED .
EAST MED
O αγωγός αυτός ακόμα βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι στο άμεσο μέλλον θα ξεκινήσει η κατασκευή του.Ο EAST MED θα εχει αφετηρία τα κοιτάσματα του Ισραήλ και με υποθαλάσσια διαδρομή θα ενώνει τα κοιτάσματα Αιγύπτου-Κύπρου και Ελλάδας (Αιγαίο-νότια Κρήτη)

Ο Πούτιν θα προσπαθήσει να προκαλέσει ένα ακόμα πόλεμο Παλαιστινίων -Ισραήλ και ήδη,μόλις χθες 12 Νοεμβρίου, Παλαιστίνιοι της λωρίδας της Γάζας ανατίναξαν στρατιωτικό λεωφορείο του Ισραήλ με ρωσικό αντιαρματικό πύραυλο KORNET. Ενδεχόμενη αστάθεια και πόλεμος μεταξύ Ισραήλ-Παλαιστινίων θα πρέπει να καθυστερήσει την έναρξη κατασκευής του EAST MED .

Το Ισραήλ αυτή την φορά θα προσπαθήσει να αποφύγει τον πόλεμο διότι πρέπει να δατηρήσει την σταθερότητα της περιοχής για τον EAST MED.Το Ισραήλ θα επιδείξει μεγάλη υποχωρητικότητα στις προκλήσεις των Παλαιστινίων.

Ρόλο κλειδί θα παίξει η Τουρκία του Ερντογάν ο οποίος έχει αναλάβει τον προσεταιρισμό των Παλαιστινίων με θρησκευτική ρητορική -οι Παλαιστίνιοι είναι σουνίτες όπως και η πλειοψηφία των Τούρκων- αλλά και με την οικονομική υποβοήθηση του Κατάρ το οποίο διαθέτει αφειδώς κεφάλαια στου Παλαιστίνιους ηγέτες υπό τον όρο της ισλαμοποίησης- ριζοσπαστικοποίησης των Παλαιστινίων.

Η Τουρκία ωστόσο θα αναλάβει να δημιουργήσει ένταση σε όλη την Μεσόγειο και Βόρεια Αφρική για λογαριασμό του Πουτιν προκειμένου να αναβληθεί ο EAST MED .

Η Ρωσία έχει άρρηκτους δεσμούς με το καθεστώς Αλ Σίσι στην Αίγυπτο. Η Αίγυπτος με την σειρά της έχει καταφέρει να διεισδύσει στην σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο Λιβύη υποστηρίζοντας τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ ο οποίος κυριαρχεί στην ανατολική Λιβύη -που συνορεύει με την Αίγυπτο-και φαίνεται ότι θα αποτελέσει τον αναγνωρισμένο από την διεθνή κοινότητα μετεμφυλιακό ηγέτη της Λιβύης.

Ο Χαλίφα προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας που λαμβάνει απο Ρωσία και Τουρκία με επίσημο και ανεπίσημο τρόπο και της προσπάθειας για αποδοχής του τουλάχιστον στους κόλπους της Ε.Ε. 

Στις 12 Νοεμβρίου 2018 ο στρατηγός Χαφτάρ Χαλίφα παρευρίσκονταν σε διεθνή διάσκεψη στο Παλέρμο της Ιταλίας. Η διεθνής διάσκεψη είχε ως αντικείμενο την κατάρτιση "οδικού χαρτη" για την ίδρυση εκ νέου του κράτους της Λιβύης το οποίο θα αποτελείται καταρχήν απο τα εδάφη που ελέγχει ο Χαφτάρ Χαλίφα ο οποίος αποδεικνύεται ως ο εκλεκτός της Δύσης, αλλά και της Ρωσίας.
πηγη https://hellasjournal.com/2018/11/Ο ΧΑΦΤΑΡ(ΔΕΞΙΑ) ΣΤΟ ΠΑΛΕΡΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΚΟΝΤΕ
Την ίδια μέρα που ο Λίβυος ηγέτης βρίσκονταν στη διάσκεψη του Παλέρμο, η Τουρκία απέστειλε τον υπουργό αμύνης της, τον απόστρατο στρατηγό Χουλουσίτ Ακάρ, στην Λιβύη.

Ο Ακάρ μίλησε για κατεχόμενη Μεσόγειο από την Ελλάδα, μίλησε για υφαρπαγή των Λιβυκών χωρικών υδάτων από την Ελλάδα και εξέφρασε την επιθυμία της Τουρκίας για την σύναψη συμφωνίας που θα καθορίζει τα θαλάσσια σύνορα Λιβύης-Τουρκίας, τα οποία φυσικά υπερκαλύπτουν τα Ελληνικά. 

Ο Ακάρ προσπάθησε να ''πουλήσε''ι στην Λιβυκή την πιθανότητα για την οριοθέτηση των Λιβυκών χωρικών υδάτων εις βάρος των Ελληνικών και την ένωση τουρκικών και Λιβυκών θαλάσσιων συνόρων υπό την αιγίδα και προστασία της Τουρκίας, σύνορα τα οποία θα περικλείουν τα τεράστια κοιτάσματα αερίου νότια της Κρήτης.

Η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει διπλωματικά τετελεσμένα με την Λιβύη εις βάρος της Ελλάδας για λογαριασμό της Ρωσίας.
 
Μεσοπρόθεσμος στόχος Ρωσίας-Τουρκίας είναι η αμφισβήτηση των ελληνικών χωρικών υδάτων νότια της Κρήτης και στο Καστελόριζο και η δημιουργία διπλωματικής και στρατιωτικής έντασης που θα οδηγήσει στην αναστολή της υλοποίησης τόσο της εξόρυξης κοιτασμάτων όσο και της υλοποίησης του EAST MED.

Πρέπει να σημειώσουμε και πάλι, ότι η Ρωσία μέσω Αιγύπτου , ασκεί μεγάλη επιρροή στην Λιβύη.Η Λιβύη με την σειρά της, δηλαδή ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ, αποτελεί το κλειδί για τον έλεγχο των μεταναστευτικών εισροών στην Ευρώπη απο την υποσαχάρια Αφρική.

Χωρίς τον Χαφτάρ η Ιταλία και η Ευρώπη δεν θα μπορέσουν να ελέγξουν τα εκατομμύρια "παράτυπων" μεταναστών από την υποσαχάρια Αφρική . Ο Χαφτάρ είναι σίγουρο ότι ακόμα και εάν αναγνωρισθεί απο την διεθνή κοινότητα ως νόμιμος ο πολιτικός ηγέτης της Λιβύης, θα είναι επιρρεπής στην ρωσική επιρροή,όπως ακριβώς και ο Αιγύπτιος Αλ Σίσι.

Η Ιταλία του Σαλβίνι θέτει συνεχώς εμπόδια στην ολοκλήρωση του ΤΑΡ , του αγωγού που θα φέρνει αέριο απο το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη. Η Ρωσία δεν επιθυμεί την ολοκλήρωση αυτού του αγωγού και παρασκηνιακά στηρίζει τον Σαλβίνι . Ωστόσο ο Σαλβίνι συνεργάζεται επίσης παρασκηνιακά με το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας ''Εναλλακτική για την Γερμανία AfD) το οποίο αποτελεί θανάσιμο εχθρό της Μέρκελ και του κόμματος της το οποίο πρεσβεύει την ελευθερία στις εισροές των ''παράτυπων΄΄ μεταναστών. Εδώ βλέπουμε ότι ο Πούτιν έχει διεισδύσει σε όλα τα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη.

Ο Σαλβίνι όσο αντιστρατεύεται τον ΤΑΡ και παρεμποδίζει τα σχέδια της Γερμανίας για ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης απο το ρωσικό αέριο, είναι το καλό παιδί του Πούτιν. Ωστόσο ο Πούτιν πρέπει να βρει ένα τρόπο να ελέγχει τον Σαλβίνι για να είναι σίγουρο ότι αυτός θα μείνει πιστός.
Ό ΑΓΩΓΟΣ ΤΑΡ
Ο τρόπος είναι η Λιβύη και ο Χαφτάρ από του οποίου τις ικανότητες για έλεγχο των μεταναστευτικών ροών η Ιταλία εξαρτάται για την επιβίωση της.

Συνεπώς η Ιταλία είναι δεμένη στο άρμα του Πούτιν αλλά και της Τουρκίας.

Η ιταλική πολεμική βιομηχανία στηρίζεται για την επιβίωση της σχεδόν εξ ολοκλήρου από τις εξαγωγές της στην Τουρκία.

Συνεπώς όταν ο Τουρκος ΥΠΕΘΑ κ. Ακάρ μιλάει για οριοθέτηση των χωρικών υδάτων Λιβύης-Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας ίσως έχει στο μυαλό του ότι η Ιταλία θα είναι η πρώτη χώρα που όχι μόνο θα αναγνωρίσει το νέο Λιβυκό κράτος αλλά και την νέα οριοθέτηση των χωρικών υδάτων στο τριεθνές Ελλάδας-Λιβύης-Τουρκίας. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ιταλία μαζί με την Τουρκία βρίσκονται πίσω απο τους παλικαρισμούς της Αλβανίας για την αντίστοιχη οριστική οριοθέτηση των χωρικών υδάτων Ελλάδας-Αλβανίας.

Η Γερμανία σε αυτό το περιβάλλον θέλει την Τουρκία πιο κοντά της, θέλει τον Ερντογάν να ξεφύγει απο την θανάσιμη αγκαλιά του Πούτιν . Ο Ερντογάν αποτελεί τον "εκτελεστή" της ρωσικής μαφίας η οποία δεν θέλει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων των ελληνικών θαλασσών. Μπορεί η Ελλάδα να είναι ξεπουλημένη στην Γερμανία αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα εάν είναι αδύνατο να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα Κρήτης και Αιγαίου λόγω του νευρικού Πούτιν. 

Η Αμερική βλέπει με τρόμο την Ρωσία να κινεί τα νήματα . Ο Ομπάμα το 2013 αποφάσισε την απόσυρση των ΗΠΑ απο την Μ.Ανατολή έχοντας εξασφαλίσει την ενεργειακή αυτάρκεια με τα εγχώρια αμερικανικά κοιτάσματα. Ωστόσο η πολιτική αυτή αποδείχθηκε κοντόφθαλμη διότι έδωσε χώρο στην Ρωσία η οποία διείσδυσε σε όλη την Μ.Ανατολή- Βόρεια Αφρική -Τουρκία και Βαλκάνια.Ακόμα και στην Ιταλία και Γερμανία.

Η κατάσταση είναι περίπλοκη και η διπλωματία πρέπει να ασκείται με το΄΄πιστόλι πάνω στο τραπέζι'' Αλλά η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά διάλυσης, τι να λέμε τώρα...
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...