Την ώρα που η Ρωσία δεν μπορεί να συντηρήσει ένα αεροπλανοφόρο η Τουρκία θέλει τρία

Το Ρωσικό ναυτικό αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα όσο αφορά τις μονάδες του, το κόστος συντήρησης αυξάνεται δραματικά, όπου μεγαλύτερο τμήμα του κόστους αυτού είναι οι ναύσταθμοι. 


Το πρόσφατο ατύχημα του μοναδικού αεροπλανοφόρου «Admiral Kouznetsov» , το οποίο υπέστη σημαντικές ζημιές όταν λόγω ατυχήματος βυθίστηκε η πλωτή δεξαμενή, ανέδειξε και το έλλειμμα επιλογών από το Ρωσικό Ναυτικό.

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία θέλει να αποκτήσει τρία αεροπλανοφόρα την επόμενη δεκαετία. Αν πραγματοποιηθεί το σχέδιο αυτό, αναρωτιέται κανείς σε ποια περιοχή της υφηλίου η Τουρκία θα κληθεί να ασκήσει διπλωματία μέσω της ισχύος.

Όπως όλα τα προγράμματα των Τούρκων, έτσι και ο αμφίβιο πλοίο TCG Anadolu, «πατάει» πάνω σε άλλα σχέδια και το συγκεκριμένο στο Ισπανικό Juan Carlos και θα μεταφέρει έξι F-35

Αυτή την στιγμή τα ζωτικά της συμφέροντα είναι στην Ανατολική Μεσόγειο και ένα αεροπλανοφόρο θα χρησίμευε για την πίεση σε Αίγυπτο – Ισραήλ. Απο κει και πέρα, οι βάσεις που διαθέτει στην Αφρική και η επιρροή στο Κατάρ, δεν έχουν τις αποστολές αυτές στις οποίες θα χρειαζόταν την υποστήριξη ενός αεροπλανοφόρου. Η Αίγυπτος, που είναι και η κύρια αντίπαλος της Τουρκίας στην Μεσόγειο -πολιτικά, θρησκευτικά και γεωπολιτικά- διαθέτει ήδη Mistral και Fremm και οποιαδήποτε προσπάθεια της να μεταφέρει πίεση και εντάσεις στην περιοχή της Αιγύπτου, προς το παρόν δεν είναι εφικτό

Επίσης, τα αεροπλανοφόρα, στο σύγχρονο περιβάλλον η αποτελεσματικότητα τους εξαρτάται από ένα σύνολο άλλων όπλων τα οποία , και ειδικά στην υψηλή τεχνολογία, η Τουρκία δεν διαθέτει και πολύ πιθανόν δεν θα διαθέτει τις επόμενες δεκαετίες.

Αν το σχέδιο της Τουρκίας ολοκληρωθεί, είναι πέρα από προφανές ότι τα σκάφη αυτά θα χρησιμοποιηθούν για αποστολές άλλου οργανισμού
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...