Μαγειρεύεται η διαδοχή του Ιερώνυμου

Την 1η Αυγούστου του 2017, στη Βουλή διεξαγόταν η συζήτηση επί του νοµοσχεδίου για την Τριτοβάθµια Εκπαίδευση, µε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκρούονται από το βήµα της Βουλής. 


Την ίδια ώρα, έφτανε στο Μέγαρο Μαξίµου επιστολή από τον Οικουµενικό Πατριάρχη Βαρθολοµαίο προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την ύπαρξη της οποίας αποκαλύπτουν σήµερα τα «Π». Το εν λόγω γράµµα από το Φανάρι διατύπωνε τη διαφωνία του Πατριάρχη µε την αναθεώρηση του Αρθρου 3 του Συντάγµατος, µε την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει καµία ανάγκη, «εθνική, κοινωνική ή νοµική», να γίνει κάτι τέτοιο.

Κάτι παραπάνω από έναν χρόνο µετά, η αιχµή της αναθεώρησης του Συντάγµατος σε σχέση µε τις σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους είναι η αναθεώρηση του Αρθρου 3 και η καθιέρωση του «ουδετερόδοξου» χαρακτήρα του κράτους - του άρθρου που είχε ζητήσει ο Πατριάρχης να µην αναθεωρηθεί. 

Σύµφωνα µε ανθρώπους που παρακολουθούν από κοντά τις συζητήσεις γύρω από τη συνταγµατική αναθεώρηση, η ύπαρξη του εν λόγω γράµµατος, το οποίο δεν έχει έρθει µέχρι σήµερα στο φως της δηµοσιότητας, εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Αλέξη Τσίπρα για τις διαδικασίες που ακολούθησε κατά τη διάρκεια των διαπραγµατεύσεων µε τον Προκαθήµενο της Ελλαδικής Εκκλησίας.


Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...